BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İmamoğlu'ndan Kurum'un '8 kilometre metro yaptılar' iddiasına yanıt: Bir şey diyeceğim, diyemiyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB adayı Murat Kurum’un '8 kilometre metro yaptılar' iddiasına cevap verdi. İmamoğlu, “Bu adım sayan arkadaş, tarihe geçti. Bir şey diyeceğim, diyemiyorum. Ciddi bir tarafı daha var." dedi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu da Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metro Hattı’nın Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni’nde hem yerel seçime hem de yeni projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beş yıldır açtıkları metroların sayısının 25 yılda açılan metrolarla kıyaslamanın doğru bulmadığını aktaran İmamoğlu, “25 yılda 125 kilometre yol yapanlar, ama yıllarca çok büyük bir iş yapmış gibi bunu anlatırlar. Karşılaştırma imkanı olmadığı için kendi kendilerini biraz da metro şampiyonu ilan ederler. 2019’da er meydanına biz çıktık, biraz işler değişti. Biz metro yaptıkça biraz da onların gerçek fotoğrafı ortaya çıkmaya başladı. Biz beş yılda tam 65 kilometre metro yaptık" ifadelerini kullandı.

Kurum'un iddiasına cevap

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un “İBB, 8 km metro yaptı” iddiasına da cevap veren İmamoğlu, “Bu adım sayan arkadaş, tarihe geçti. Bir şey diyeceğim, diyemiyorum. Ciddi bir tarafı daha var. Bu işin içinde emek hırsızlığı var. Böyle saygısız siyaset olmaz” dedi.