BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İmam Hatipleri kapatın teklifi

Katsayı ve İmam-Hatip gölgesi altında geçen Şura'da alınan kararların yankısı sürüyor.

Abone ol

Milli Eğitim Şurası'nda imam-hatipler konusunda orta yolu bulmaya çalışan hükümet, tarafları ne kadar memnun etti? Bazı dernek ve sendikaların boykotu altında geçen şurada, önce sıfır katsayı kararı çıktı. Ardından gelen tepkiler üzerine imam-hatip liselerinin, düz lisenin ’sözel’, Anadolu imam-hatiplerin de ’eşit ağırlıklı’ alana dönüştürülmesi benimsendi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın böylesi zikzakları Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın tepkisini çekti.

Hükümetin bu tür konularda kaçak güreştiğini savunan yazar, hükümetin dik duramadığını belirtti. İmam Hatipleri kapatın önerisini getiren yazar dedi.

Bu öneri muhafazakar basında da tartışılıyor. Yeni Şafak Ahmet Hakan'ın bu önerisi üzerine yazarın Nişantaşı sokaklarında 'yavşak' soslu kavga'sını gündeme getirdi. Yazarın Kanal 7 günlerini de hatırlatması ve Nişantaşı Cafelerini ele alması ise yazarın 'kapatın' önerisine gazetenin bir karşı tepkisiydi aslında. Eğitim şurasında alınan kararlar hem laik kesimi hem de muhafazakar kesimi tatmin etmedi. Laik kesimin ’imam’ kökenlilerin öğretmen, kaymakam, vali ve diplomat olacağından endişe duyuyor. Nitekim bu endişelerini de yüksek sesle dile getiriyorlar.