BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Liderleri bakın kim koruyacaktı?

Çetelerin her yerden her kesimden üyesi var. Son çarpıcı örnek 'Nemrut' operasyonu oldu.

Abone ol

İstanbul polisinin düzenlediği çete operasyonu dehşete düşürdü. Bunlar arasında başkomiser bile bulunuyor. Son yıllarda çetelere üye olan kamu görevlilerinin sayısındati artış dikkat çekici. İstanbul'da düzenlenen 'nemrut' operasyonu bunun en çarpıcı örneği. Operasyonda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde başkomiser de yakalandı.

Dünya liderleri ona emanet edilecekti
İşin vahim tarafı bu kişinin dünya liderlerine emanet edilecek olmasıydı. Medeniyetler İttifakı Projesi toplantısı sırasında bölgede güvenlik önlemi alan birimin başında alacaktı. Ancak bu operasyon ile son anda bu görevden alındı. Operasyon olmasaydı liderler çete üyesi bir polis tarafından korunacaktı.  Polis çete üyelerinin verdiği adreslerde yaptığı aramalarda 3 kalaşnikof, 7'si Glock 34 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatlı tabanca, lira, dolar ve euro cinsinden para ve uyuşturucu madde de ele geçirdi.

PKK'lı tetikçi
Çetenin saldırı düzenlenecek olan kişileri kamera düzenekli bir minibüsle takip ettiği, başlarında PKK üyesi "Şiar" kod adlı Murat Kaçar'ın bulunduğu tetikçilerin olay başına 2-4 bin dolar para aldıkları bildirildi.