BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  GÜNCEL

İmam cinayetlerine tepki seli

Ramazan ayında iki din görevlisinin terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesine tepkiler devam ediyor.

Abone ol

İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği (Hür-Der) Başkanı İbrahim Gökdemir, Hakkâri Hacı Sait Camii imamı Aziz Tan'dan sonra Şırnak'ın İdil ilçesinde imamlık yapan Mehmet Emin Hezer'in terör örgütü tarafından öldürülmesine sert tepki gösterdi.

Gökdemir yaptığı açıklamada, "Saldırıyı gerçekleştirilenlerin ideolojik bakış açısı ile zihniyetleri tıpkı hiçbir kutsiyet ve değer tanımayan siyonist İsrail vahşetini andırır bir tarzdadır." dedi. Gökdemir, bölgede görev yapan din görevlilerine son bir ay içinde yapılan iki saldırının aynı yöntemle gerçekleşmiş olmasının İslam ve Kur'an düşmanlarının, Müslüman din adamlarına yönelik kin ve nefretlerinin ne boyutta olduğunu gösterdiğini kaydetti. Hür-Der Başkanı Gökdemir, "Cinayetin Mübarek Ramazan ayının son günleri ve bayramın arifesinde gerçekleşmiş olması hedefin İslam'ın kutsal değerlerine yönelik bir saldırı olduğunu da ortaya koyuyor. Müslümanların rahmet ve şefkat ile kuşandıkları bu mübarek ayda halkın gönlünde taht kuran ve temel görevleri insanlarımıza yol gösterme ve dinde rehberlik görevi olan imamlarımıza yönelik bu canice saldırı, cinayeti işleyenlerin insanlık ve İslam değerlerine yönelik ne derece bir vahşet içinde olduklarını göstermektedirler." diye konuştu.

"CANİLER KENDİ SONLARI HAZIRLIYORLAR"

Halkın İslam ve Kur'an bağlılığını yaşamından daha fazla önemsediğine dikkat çeken Gökdemir, imam ve camilere yönelik menfur saldırılarla canilerin halkın nefretini daha fazla kazandığını ve bu cinayetlerle canilerin kendi sonlarını hazırladığını vurguladı. Hak ve özgürlüklerden yana olduğunu iddia edenler ile insan ve inanç değerlerini önemsediğini savunan kesimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının farklı din ve düşüncelere sahip kişilere yönelik işlenen cinayetlere gösterdikleri hassasiyet ve tepkilerin de çifte standart taşıdığını belirten Gökdemir şunları söyledi:

"Bu menfur olayı gerçekleştirenlerin İslam'ın insanlık için öngördüğü huzur-barış ve güven ortamını baltalayan ve insanlıktan nasibini almayan zavallı mahlûklardır. İmamlara yönelik, bu tür şeytani ve karanlık güç odaklarının tertiplediği menfur saldırılar karşısında Müslüman halkımızın tahammül sınırları zorlanmaktadır. Müslüman din adamlarımıza yönelik bu saldırılarla hedefin İslam dini ve kutsal değerleri olduğu gün gibi aşikardır. Tüm duyarlı sivil toplum Kuruluşları ve insan hakları savunucularını gerekli tepkilerini vermeleri, devletin de sosyal devlet olma bilinci ile İslam'ın kutsal değerlerine ve imamlara yönelik saldırılar karşısında gerekli tedbirleri alması şarttır. Son günlerde işlenen vahşi saldırıda hayatını kaybeden her iki imamıza Allah'tan rahmet diler, yakınlarına başsağlığı ve sabrı cemil dileriz. Saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyor ve esefle kınıyoruz."

Hakkâri Pehlivan Mahallesi Hacı Sait Camii imamı Aziz Tan, 23 Ağustos 2010 günü sabah ezanını okuduktan sonra evine gittiği esnada silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Şırnak'ın İdil ilçesinde fahri imamlık yapan Mehmet Emin Hezer ise 06 Eylül 2010 günü gece evine dönerken bahçe kapısının önünde silahlı saldırıya uğramış ve yaşamını yitirdi. Terör örgütü PKK mensuplarının, din görevlisi Aziz Tan'ı öldürmeden önce arkasında abdestsiz namaz kıldığı ortaya çıkmıştı.