BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL

İmam cenazede boşboğazlık yapınca...

Kazada ölen iki üniversite öğrencisinin cenazelerinin teslimi sırasında din görevlisinin yaptığı konuşma acılı aileleri çok kızdırdı.

Abone ol

Din görevlisi Ahmet Yavuz, "Anneleriniz babalarınız sizi okula adam olasınız diye gönderiyor. Siz de böyle boş hayallere kapılmayın" deyince üniversiteli gençler ve yakınları konuşmaya tepki gösterdi.

Cenaze yakınları, "Önce sen ahlak dersi al. Ne demek istiyorsun" diye tepki gösterdi. Üniversite görevlilerinin araya girmesiyle din görevlisi dua edemeden konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Tepkiler artınca din görevlisi kalabalıktan uzaklaştırıldı.

Kaza yaptık kız arkadaşlarımız öldü

Bursa'nın Orhangazi ilçesi'nde Berkay Özer idaresindeki 77 AZ 012 plakalı kamyonet, önündeki kamyonu sollamak isterken önce kamyona ardından daTIR'a çarptı. Kazada kamyonetten fırlayan Sıla Daşdemir (22) ve Buse Karakurum (24) feci şekilde can verirken sürücü Berkay Özer (27) ağır, yanında bulunan arkadaşı Eser Engin (26) ise hafif şekilde yaralandı. Eser Engin ambulansta ilk müdahalesi yapılırken cep telefonuyla yakınlarını arayıp "Kaza yaptık kız arkadaşlarımız öldü" dedi.

Yalova- Bursa karayolunda dün gece meydana gelen kazada yaşamlarını yitiren Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum'un cenazeleri, yapılan otopsi sonrası aileleri tarafından teslim alındı.

Orhangazi Devlet Hastanesİ Morgu'ndan cenazelerin teslim edilmesi sırasında cenazelerin araca konulmasından sonra dua eden hastanedeki din görevlisi Ahmet Yavuz'un konuşması tepkiye neden oldu.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUN

Ailelerin çocuklarını uzak şehirlere okuması için gönderdiğini söyleyen Yavuz, kötü alışkanlıklardan uzak durulması yönünde uyarıda bulunurken, üniversiteli gençler cenaze sırasında böyle bir konuşmanın yeri olmadığını söyledi.

Tartışma cenaze yakınlarının tepkisiyle devam etti ve din görevlisi dua edemeden konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Tepkiler artınca din görevlisi kalabalıktan uzaklaştırıldı.

Din görevlisi Ahmet Yavuz, bu konuşmayı hastaneye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım'ın istediği üzerine yaptığını belirterek, Rektör Yardımcısı bana, "Üniversitede tören yapamayacağız. O yüzden burada bir kaç şey söyler misin' diye rica etti. Ben de konuşma yaptım. Yoksa sadece dua edip gönderecektim" dedi.