BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.411,88
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ duruşmaya gelmedi

İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı İlker Başbuğ, bugünkü duruşmada yok.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bugün "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni zorla ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla mahkemeye çıkması bekleniyordu.

Ancak Başbuğ, rahatsızlığı nedeniyle bugünkü duruşmaya katılmadı.

İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı Başbuğ'un aldığı mazeret raporu nedeniyle pazartesiye kadar duruşmalara katılmayacağı öğrenildi.

EN ÜST DÜZEY ASKER

İki yıl önce emekli olan Başbuğ, Türkiye'de sivil mahkemelerde yargılanan en üst düzey askeri yetkili.

İDDİANAME ŞUBAT'TA KABUL EDİLMİŞTİ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında internet andıcı davası kapsamında hazırlanan iddianame Şubat ortası kabul edilmişti. İddianamede emekli orgeneral için "TSK içine sızmış üst düzey Ergenekon üyesi" suçlaması getiriliyor.

İlker Başbuğ'un, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni zorla ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması isteniyor.

Tutuklu yargılanan Başbuğ, "Devletin imkân ve kabiliyetlerini kullanarak kurulan internet siteleri üzerinden hükümete ve millete yönelik psikolojik harekât faaliyetleri uygulamakla" da suçlanıyor.

BİRLEŞTİRME GELEBİLİR

Mahkeme, Başbuğ aleyhindeki davanın "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasıyla birleştirilip birleştirilmeyeceğine ise daha sonra karar verecek.

Başbuğ'un "üst düzey Ergenekon üyesi" olarak nitelenmesi, İnternet Andıcı ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı davalarının Ergenekon davalarıyla birlikte düşünüldüğüne işaret ediyor.