BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.409,16
HABER /  RAMAZAN

İlk kez hatimle teravih kılacaklar

Antalya’nın Finike ilçesinde ilk defa hatimle teravih namazı kılınıyor.

Abone ol

Antalya’nın Finike ilçesinde ilk defa hatimle teravih namazı kılınıyor. Merkez Yukarı Camii'nde Müftü Lütfü İmamoğlu tarafından organize edilen hatimli teravih namazını Ardahanlı emekli imam hatip hafız Mülazim Topçu kıldırıyor. Ayrıca ikindi namazında Merkez Camii'nde mukabele okuyor.

screen-shot-2013-07-11-at-4.04.29-pm.png 

Finike'de ilk defa hatimle kılınan teravih namazına ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Müftü Lütfü İmamoğlu, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'da diğer camilerde de mukabele ve değişik programların devam ettiğini ifade etti.

RAHMET VE BEREKET AYININ GÖLGESİ ÜZERİMİZE DÜŞTÜ

İmamoğlu, "Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüş bulunmaktadır. Sahuru, iftarı, teravih namazı, hulasa ibadetleri ve tüm sosyal ve kültürel etkinlikleriyle Ramazan ayının İslâm âlemine hayırlar getirmesini diliyorum." dedi. Finike ve beldelerinde bulunan 60 caminin tamamında sabah ve ikindi namazlarında mukabele okunuyor.

İlçede ayrıca Diyanet'in bu yılki 'Gel Bu Yaz Gönlüne Kur’an-ı Yaz' sloganı ile 24 Haziran'da başlattığı yaz Kur'an kurslarında da 60 cami ve 6 Kur'an kursunda toplam 2 bin öğrencinin Kur'an, tecvit, ilmihal ve siyer derslerinin yanı sıra sosyal spor faaliyetlerinde bulunuyor.