BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  RAMAZAN

En güzel ezan bu şehirde okunacak!

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" finali Urfa'da yapılacak.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finali Şanlıurfa'da yapılacak.

Diyanet, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamındaki yarışmanın Türkiye finalini Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi'nde gerçekleştirecek. Ülke genelindeki 10 bölgede Kur'an kursu öğreticileri ve imam hatipler ile müezzinler arasında düzenlenen yarışmanın birincileri, saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri iki makamda ezan okuyacak.

Finalistlerin, sahne duruşu, fonetik, güzel ses ve makam uygulama açısından değerlendirileceği yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

YARIŞMA ÜLKE GENELİNDE YAPILACAK
 

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, yaptığı açıklamada, hafta etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenlendiğini hatırlattı.

Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Açık, en güzel ezanı okuyan din görevlisinin 14 Temmuz'da Şanlıurfa'da yapılacak Türkiye finalinde belirleneceğini söyledi.

FİNAL ŞANLIURFA'DA OLACAK 

Açık, yarışmaya katılacak adayların daha önce 10 bölge arasında düzenlenen elemelerle seçildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"14 Temmuz Pazar günü öğle namazının ardından yarışmanın finalini gerçekleştireceğiz. Şanlıurfalıların sesleri zaten çok güzel. Türkiye'nin tüm güzel seslerinin geleceği kentimizde Türkiye'nin en güzel ezan okuyanını seçeceğiz. Yarışma Şanlıurfa için de güzel bir katkı olacak. O gün Türkiye'nin 10 en güzel sesi burada ezan okuyacak. Yarışma Şanlıurfa için bir övünç kaynağı olacaktır."