BIST 10.109
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.434,18
HABER /  POLİTİKA

İlk kez Başbakanlıkta

Emine Erdoğan dün eşini ziyaret etti. İlk kez Başbakanlık'a gitti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan dün ilk kez Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Başbakanlık'ta yaklaşık 45 dakika kalan Emine Erdoğan daha sonra eşi Başbakan Erdoğan'la birlikte yan kapıdan çıkarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın evine gitti.

Erdoğan, Türkiye'nin Afrika ülkelerinde görevli büyükelçilerini kabul ettikten sonra Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le de bir süre görüştü. Görüşmeler sürerken Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Protokol kapısından giren Emine Erdoğan, böylece eşinin başbakanlığı süresince ilk kez Başbakanlık'a gelmiş oldu.

Emine Erdoğan Başbakanlık'ta yaklaşık 45 dakika kaldı. Daha sonra Erdoğan çifti protokol kapısından çıkmak yerine yan kapıyı kullandı ve makam arabasına medyanın göremeyeceği yerden bindi. İkili daha sonra medyayı atlatarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayın'ın evine gitti.

Erdoğan'ın makam arabası medyayı atlatmak için Başbakanlık'ın önünden ters yola girdi. Bu arada polisler yolu kapatarak karşı yönden araç girişini engelledi. Erdoğan çifti geçince ise yol tekrar trafiğe açıldı. Trafiğin açılması ile birlikte basın araçları da karşıdan gelen araçlar olması nedeniyle ters yoldan çıkamayarak Erdoğan çiftini takip edemedi.