BIST 10.028
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,66
HABER /  MAGAZİN

İlk fantastik çocuk filminden kareler geldi

Türkiye’nin ilk fantastik çocuk filmi ’Hititya: Madalyonun Sırrı’nın çekimleri Göreme’de düzenlenen çocuk festivaliyle başladı.

Abone ol

Türkiye’de de ilgi ile izlenen ve önemli gişe hasılatı sağlayan Harry Potter’in Türk versiyonu Hititya: Madalyonun Sırrı’ isimli sinema filminin çekimine Kapadokya bölgesinde başlandı. Türkiye’de bir ilk olacak film güçlü oyuncu ekibinin yanı sıra görsel efekt uygulamaları ve Kapadokya’da yaratılan platosuyla da dikkat çekti. Fantastik bir dünyada annelerini bulmaya çalışan 3 kardeşin maceralarını konu alan filmde Türk ve Alman oyuncular yer alıyor. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kapadokya Bölgesi’nin plato olarak kullanıldığı filmin başrollerinde Almanya’nın oyuncularından Bruno Eyron ve ’Öyle Bir Geçer Zaman ki’ dizisinde ’Osman’ karekterini canlandıran Emir Berke Zincidi başlıca rolleri paylaşıyor. 7 milyon TL bütçeli filmde, Türkiye ve yurt dışında beğeniyle izlenen tiyatro ve sinema oyuncusu Serra Yılmaz ile ’Kurtlar Vadisi’nin ’Memati’si Gürkan Uygun ile Avni Yalçın, Uğurkan Erez, Okan Yalabık, Mete Horozoğlu ve Engin Akyürek,Alman oyuncu Bruno Eyron gibi isimler de rol alıyor.