BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ilıcak'tan Başbakan'a 'inceden iğneleme'

Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, Başbakan Tayip Erdoğan'a inceden inceye dokundurmalar yaptı

Abone ol

Türkiye'de  Candaş-Yandaş medya tartışmasına giren Nazlı Ilıcak, gündemdeki son olayları deağerlendirdiği "Türkiye"de sevil vesayet mi var?" başlıklı yazısında  Başbakan Erdoğan'ı da inceden inceye iğneledi.
Başbakan'ın içki tartışmasıyla ilgili  "Aksırana, tıksıran kadar içiyorlar"  çıkışını Tevfik Fikret'in "Yi iyin efendiler yiyin/ Bu han-ı iştiha sizin"  sözünden alıntı olduğuna dikkat çekti.
Nazlı Ilıcak burada önemli bir ayrıntıya değindi:

FİKRET YÖNETENLERE, ERDOĞAN HALKA ÇATTI

-Şu farkla ki, Fikret isyankâr bir teb'a sıfatıyla, yöneten "efendilere" çakıyordu. Erdoğan ise yönetimin başında ve iktidar sahibi kişi sıfatıyla, vatandaşına çatıyor. Bu durum, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un da dikkatini çekmiş. "Alkol içenlerin hepsini neredeyse aşağılayan üslubu tasvip etmediklerini" söylüyor.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİYOR

Ilıcak bu ince uyarısının ardından Başbakan'a da hak verdiği konuları sıraladı:
-Buna mukabil Erdoğan'ın da şikâyetleri var. İçki, heykel, Hizbullah ve Kanuni dizisi, hepsi aynı pakete konulup, iktidarın, giderek muhafazakâr bir dayatma içine girdiğinin delili olarak gösteriliyor. Oysa Hizbullahçılar daha ziyade, yargının ihmali yüzünden serbest kaldı. Yargıtay, pekala hükmü kesinleştirebilir, ya da "alt mahkemede hüküm giyen 'tutuklu' sayılmaz" yorumuyla, sanıkları serbest bırakmayabilirdi. Muhteşem Yüzyıl dizisine uyarı veren de hükümet değil.

TAPDK KENDİNİ DERNEK SANIYOR

Film konusunda yetkinin RTÜK'te olduğunu içki konusunda ise Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu'nda  (TAPDK), olduğunu kaydenen Nazlı Ilıcak, burada bir gönermede TAPDK'ya yapıyor. 
-TAPDK, alkol ve tütün piyasasını düzenlemekten ziyade, kendini, içki ve sigara ile mücadele derneği gibi görüyor.

İÇKİ LAİKLİĞİN TEMİNATI MI?

Ilıcak, içki konusunu laiklikle bağdaştıranlara da sözünü esirgemedi;
Kaldı ki "içkiyi laikliğin teminatı" gibi sunmak, hep o referansla laikliği değerlendirmek de, ters bir bakış açısı.
Demek istiyorum ki, elma ile armudu toplayıp, farklı olayları, rejimi tehdit eden bir süreç gibi göstermek doğru değil. Hele "askeri vesayete" nazire olarak "sivil vesayetten" söz edilmesine hiç katılmıyorum.

BAŞBAKAN İĞNEYİ KENDİSİNE DA BATIRSIN

Ilıcak'ın Başbakan'a son sözü ise şöyle:
 Bununla beraber, TAPDK ve RTÜK yönetiminde çoğunluğun AK Parti iktidarı tarafından belirlendiği, Erdoğan'ın zaman zaman buyurgan bir üslup benimsediği gerçeği de göz ardı edilemez. Yanlış anlaşıldığından ve "Candaş/yandaş" medyadan yakınan başbakanın biraz da iğneyi kendine batırmasında yarar var.