BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

Ilıcak, Mengi'yi doğru bulmadı

Nazlı Ilıcak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden gelen soruları cevaplandıran Abdullah Gül'ü eleştiren Güngör Mengi'yi yaptığı yorumlardan dolayı eleştirdi...

Abone ol

Nazlı Ilıcak, "Demokrasinin gereği" başlıklı yazısında Güngör Mengi'yi şöyle eleştirdi:

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden gelen soruları cevaplandırırken, ister istemez, -yarım ağızla bile olsa- Anayasa Mahkemesi kararını haklı bulduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, çeşitli uyum yasalarıyla, demokratik standardımızın yükseldiğini ifade ederek, zımnen, kararın haksız ve antidemokratik olduğunu da ifade etti.

Vatan gazetesinden Güngör Mengi, Dışişleri Bakanlığı'nın bu tavrını skandal olarak nitelendiriyor ve Türkiye'nin doğru dürüst savunulmadığını ileri sürüyor.

Bence skandal, demokrasiye inanmış herhangi bir yazarın, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını savunmasıdır. Abdullah Gül ve arkadaşları, Türkiye'de siyasi bir gerginlik doğmasın diye, bence yapabileceklerinin azamisini gerçekleştirdiler ve haksız karara karşı bizim başvurumuzun reddini istediler.

Sanki hiçbir iktidar değişikliği olmamış gibi, Fazilet Partisi'nin kapatılmasını ve bizlerin suçlu ilân edilmesini canı gönülden onaylayacaklar mıydı? Bunu mu istiyor Güngör Mengi?

YAZI:Nazlı ILICAK