BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  GÜNCEL

İlerleme Raporu'nu kafanıza takmayın

Yunanistan PASOK partisi Avrupa milletvekili Koppa, Türkiye'nin İlerleme Raporu'nu fazla ciddiye almamasını söyledi.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Avrupa Birliği'nin 2012 Türkiye İlerleme Raporu'na hükümet sert tepki göstermiş, hatta AK Parti milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, katıldığı bir canlı yayında "ahanda atıyorum" diyerek elindeki raporun örneğini yere fırlatmıştı.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Maria Eleni Koppa, Ankara'ya "Sırt çevrilmeden de hayal kırıklığına uğranabilirdi" mesajı gönderdi. Hükümetin 2012 Türkiye İlerleme Raporu'na tepkisini Taraf gazetesine değerlendiren Yunanistan PASOK partisi Avrupa milletvekili Koppa, Avrupa'ya arkasını dönmesi halinde Batı ile Doğu arasındaki "köprü" kimliğini kaybedeceği konusunda Türkiye'yi uyardı. Koppa, Türkiye'nin bundan zarar göreceğini belirtti.

"DUYGUSAL OLMAYIN" MESAJI

İlerleme olsa da olmasa da müzakerelerin süreç olarak büyük önem taşıdığına dikkat çeken Koppa, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer bu konuda anlaşırsak, o halde raporu çöpe atmak gibi sembolik bir hareketle ya da 'AB itibarını yitiren bir topluluktur ve artık bizim menfaatimizle uyuşmuyordur' şeklindeki açıklamalarla bir yere varılmadığını anlamalıyız. Sırt çevrilmeden de hayal kırıklığına uğranabilirdi. Meydan okuma diline alışkınım, ama nadiren yapıcıdır. 'Onur' dediğiniz, hakkında rapor yapılan bir şey değildir. Yani tartışma çok daha az duygu yüklü olmalı."