BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.417,88
HABER /  GÜNCEL

İlber Ortaylı'dan çok tartışılacak Kürt çıkışı

İlber Ortaylı'dan çok tartışılacak bir çıkış daha. Türklüğümü tartıştırmam diyen Ortaylı Kürt hareketi ile ilgili bir iddia ortaya attı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Tarihçi İlber Ortaylı Kürt hareketiyle ilgili çok ciddi bir iddia ortaya attı. Türklüğün yeni anayasadan çıkartılmaması için bildiriye imza atan Ortaylı katıldığı programda çok tartışılacak sözler etti.

TÜRK DEMEK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMAM

CNN Türk'te Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Ortaylı Türk kimliği ile ilgili açıklamalar yaptı. Yüzlerce ismin imzasının bulunduğu "Türklük Anayasa'dan çıkarılamaz" başlıklı 3 maddelik bildiriye imza atan Ortaylı açıklama yaptı.

"Bu bildiriye kızanlar beni ilgilendirmiyor. Ben kendime Türk demek için kimseden izin almam. Benim kimliğimi hükümetler belirleyemez" dedi.

KÜRT HAREKETİNİN DESTEKÇİSİ İSRAİL

İlber Ortaylı, Kürt hareketinin de İsrail'in desteklediğini İsrail ve Kürtler arasında paralellik olduğunu söylüyor. Kürdistan'ın arazisi ve İsrail'in amaçlarının ortak olduğunu söyledi. Kürt harekenin de en büyük destekçisinin İsrail olduğunu belirtti.