BIST 10.173
DOLAR 32,19
EURO 34,72
ALTIN 2.424,99
HABER /  DÜNYA

İktidar olursak YÖK’ü...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kollarının düzenlediği ‘Dev Çınarlar Yeni Filizlerle Buluşuyor’ etkinliğine katıldı...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin gençlik kollarının düzenlediği ‘Dev Çınarlar Yeni Filizlerle Buluşuyor’ etkinliğine katıldı. Burada gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, partisinin iktidar olması durumunda YÖK’ün kaldırılacağını öne sürdü.
Partisinin gençlik kollarının düzenlediği ‘Dev Çınarlar Yeni Filizlerle Buluşuyor’ etkinliğinde konuşan Kılıçdaroğlu, "Değişimin adresi CHP’dir: Bizi eleştiriyorlardı ’Siz Sivas’ın ötesine geçemezsiniz’ diye bugün CHP 76 milyon metrekarenin her santimine gitmektedir. Bize bu eleştirileri yapanlar şimdi oralara gidemiyorlar. Ben Hakkari’ye Bitlis’e gidiyorum yurttaşlarla çay içiyorum onları dinliyorum onları kucaklıyorum. Bugün geldiğimiz nokta siyasal partiler arasında bir iktidar mücadelesi değildir. Bir rejim mücadelesidir. Cumhuriyetin kazanımları ellerimizden alınmak isteniyor. Demokrasimİz ellerimizden alınmak isteniyor. Özgürce gösteri yapan gençlerin üzerine acımasızca gidiliyor. Parlamento iktidar partisinin arka bahçesine getirilmek isteniyor. Tek güç var bunun karşısında o organın adı CHP’dir. Şunu çok iyi bilmenizi isterim. Darbe yasalarıyla Türkiye yönetiliyor. CHP olarak bütün gençlere sözümüzdür. 12 Eylül’ün simgesi olan YÖK kalkacak. Ne yaparsan gençlik susmayacaktır. O gençlerin her biriyle onur duyuyoruz. Gençlere gelin hep birlikte Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıralım. Yeni bir ulusal Kurtuluş Savaşını hep birlikte başlatalım" dedi.
(İHA)