BIST 10.174
DOLAR 32,20
EURO 34,73
ALTIN 2.424,84
HABER /  GÜNCEL

İHH'dan Gazze'ye yeni yardım kampanyası

İHH Başkanı Yıldırım Gazze'deki durumun Mavi Marmara öncesine döndüğünü belirterek yardım kampanyası başlattı.

Abone ol

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, abluka altındaki Gazze'de, "Mavi Marmara" öncesindeki duruma dönüldüğünü belirterek, buraya "yeni bir insani yardım kampanyası" başlattıklarını açıkladı.

Yıldırım, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından beşincisi bu yıl "İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" temasıyla düzenlenen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı'nın "Gazze" konulu özel oturumda yaptığı konuşmada, Gazze'de yaşanan sıkıntılara değindi.

Abluka altındaki Gazze'de, "Mavi Marmara" öncesindeki duruma dönüldüğünü ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Gazze'ye yeni bir yardım kampanyasını bugün burada başlattığımızı
duyuruyorum. Tüm sivil toplum kuruluşları, Gazze'ye yardım için harekete geçmeli ve üzerine düşeni yapmalı. İslam İşbirliği Teşkilatı da Mısır üzerinden Gazze'ye bir insani yardım koridoru açılmasına yardımcı olmalı. Bizleri tekrar gemi ve konvoyla uğraştırmamalı."

Suriye 'deki savaş nedeniyle muhtaç duruma gelenlere yardım etmenin de insani bir vazife olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ama dünyanın neresinde savaş olursa olsun İsrail ablukası altındaki Gazze'yi de unutmamalıyız" diye konuştu.