BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.392,58
HABER /  POLİTİKA

İktidar minderden kaçıyor

Düelloyu kabul etmeyen Erdoğan'ı CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, iktidarı işte bu sözlerle eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Minderden kaçarak siyaset yapamazsınız. Haklılığınıza, doğru işi yaptığınıza inanıyorsanız o zaman minderde hazır olacaksınız'' dedi.

Öymen, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin her tarafından yolsuzluklarla ilgili haberler geldiğini, konuyla ilgili olarak arkadaşlarının da çok sayıda belgeyi açıkladıklarını söyledi.

İktidarın, yolsuzluk konusunda çok kötü duruma düştüğünü, kendini savunamayacak hale geldiğini savunan Öymen, genel başkanları Deniz Baykal tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Yolsuzluk, mal beyanları vesaire konuları beraber televizyonda tartışma'' teklifinin kabul edilmediğini söyledi.

Onur Öymen, Başbakan'ın konuyla ilgili olarak ''Tartışalım da size prim mi verelim?'' dediğini dile getirerek, ''Yani baştan kabul etmiş yenileceğini, başarılı olamayacağını. Bunun adına minderden kaçmak derler. Minderden kaçarak siyaset yapamazsınız. Haklılığınıza inanıyorsanız, doğru işi yaptığınıza inanıyorsanız o zaman minderde hazır olacaksınız. Bu iktidar öyle anlaşılıyor ki yolsuzluklar konusunda kendini savunacak durumda bile değildir. Bunun çeşitli somut örneklerini biz ortaya koyduk. Daha çok örnek var'' diye konuştu.