BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İki yumruğa da aynı karar çıktı!

Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yumruk atan sanıkla Bakan Taner Yıldız'a yumruk atan sanığın akıbeti aynı oldu.

Abone ol

Kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'e yumruk atan sanığın ilk duruşmada tahliye edilmesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırı gerçekleştiren Şahin Şimşek de ilk duruşmada tahliye edildi. Mahkeme gerekçe olarak, 'olayın bireysel eylem' olmasını gösterdi.

Akşam gazetesinin haberine göre, Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına müşteki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın avukatlarıyla tutuklu sanık Şahin Şimşek katıldı. Şahin Şimşek savunmasında, olay günü öğrencilerinin şehit cenazesine gittiklerini, kendisinin de şehitliğe sonradan geldiğini belirterek, 'Yaptığım için çok pişmanım. Özür diliyorum. Bu olay bana yakışmadı. Psikolojik tedavi görüyordu. Şehit Yüzbaşı Levent Çetinkaya'yı önceden tanıyorum'' dedi.

DURUŞMADA AĞLADI

 Şimşek, bu sırada ağlamaya başladı. Hakimin izin vermesiyle Şimşek, savunmasına oturarak devam etti. Mahkeme,  Şimşek'in adres ve işinin sabit olmasını göz önünde tutarak tahliye edilmesine, karar verdi.