BIST 10.056
DOLAR 32,20
EURO 34,76
ALTIN 2.419,18
HABER /  GÜNCEL

'Gavat' diyen karısını hapse gönderdi!

Çocuklarının başkasından olduğunu yıllar sonra öğrenen koca, kendisine hakaret ettiği için hapis cezası alan eski eşinin izini bulup, tutuklattı.

Abone ol

Çocuklarının başkasından olduğunu yıllar sonra öğrenen koca, kendisine hakaret ettiği için hapis cezası alan eski eşinin izini bulup, tutuklattı. Aldatılan koca, eski eşi ile çocukların babasına 200 bin liralık tazminat davası da açtı.

Sabah gazetesinin haberine göre, geçimini sokaklarda çöplerden topladığı hurdalarla sağlayan Osman Çürümez, 22 yıl önce köylüsü N.Ç. ile evlendi. Çiftin 2 çocukları dünyaya geldi. 2 yıl önce çalışmak için İstanbul'a giden Çürümez, İzmir'de bıraktığı eşinin evdeki bütün eşyaları sattığını ve çocukları da alıp Ankara'ya ailesinin yanına döndüğünü öğrendi.

Eşinin bunu yapmasına bir anlam veremeyen Çürümez, "Çocuklarımıza acı, tam gençlik dönemlerindeler. Onların psikolojisini bozmayalım" diyerek eşini uyardı. N.Ç. de "Ben de onu diyecektim, o çocuklar da zaten senden değil gavat" dedi. Eşinin başkasıyla ilişki yaşadığını öğrenen Çürümez, soluğu mahkemede aldı ve eşinden boşanmak için dava açtı. Hâkim, evi terk eden N.Ç.'yi ağır kusurlu bularak, çifti boşadı.

DNA TESTİ YAPTIRDI

Çocukların kendisinden olmadığı iddiaları üzerine Osman Çürümez, ikisini de annelerine vermeyi kabul etti. Mahkeme çocuklar için ayda 50'şer TL nafaka bağladı. Mahkemeye başvurup DNA testi yaptıran Çürümez, çocukların kendisinden olmadığını öğrendi ve nüfus müdürlüğüne gidip çocukların kaydını sildirdi.

Hukuk mücadelesini bırakmayan Çürümez, kendisine "Gavat" diyen eski eşi hakkında dava açtı. Eşine hakaret eden kadın, 90 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası bin 800 lira para cezasına çevrildi. Çürümez, eski eşinin kendisini tehdit ettiği iddiasıyla da şikâyetçi oldu. İzmir 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde N.Ç. hakkında ölümle tehdit suçundan dava açıldı. Yargılama sonunda mahkeme N.Ç.'yi 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay cezayı onadı ancak sürekli adres değiştiren kadın yakalanamadı.

İZİNİ DENİZLİ'DE BULDU

Bunun üzerine dedektif gibi çalışan Çürümez, Nüfus Genel Müdürlüğü sitesinden eski eşinin Denizli'de oturduğunu tespit etti. İzmir İnfaz Savcılığı'na dilekçeyle başvuran Çürümez, eski eşinin bulunduğu adresi verdi. Savcılık, bunun üzerine Denizli Savcılığı'na yazı yazıp hakkında kesinleşen hapis cezası bulunan N.Ç.'nin yakalanıp, cezasını çekmesi için cezaevine gönderilmesini istedi.

Yakalanan kadın, iki ayrı mahkemeden çıkan 1 yıllık cezasını çekmek üzere Denizli Cezaevi'ne gönderildi. Osman Çürümez, eski eşi N.Ç. ve çocukların babası olduğunu iddia ettiği A.Y.'ye de "Adli yardım talepli" 100 bin TL maddi ve 100 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açtı. Çürümez, "Yıllarca çocuklara ben baktım. Onların her şeyine koşturdum. Ama çocuklar benim değilmiş" dedi. Mahkeme, A.Y.'ye DNA testi yapılmasına karar verdi.