BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.443,06
HABER /  DÜNYA

Mafya babalarına inanılmaz şok!

İtalyan mayfasının en büyük 4. örgütü, 3 bin polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.

Abone ol

İtalyan mayfasının en büyük 4. örgütü, 3 bin polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Calabria’da 44 milyar euro’luk uyuşturucu trafiğini yöneten en az 300 baba yakalandı.

İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesindeki ‘Ndrangheta’ adlı mafya örgütü 3 bin polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Bölgede  44 milyar euro’luk uyuşturucu ve silah trafiğini yöneten mafya örgütünün onlarca kişinin ölümünden sorumlu olduğu açıklandı. Polis, Napoli’deki Camorra, Sicilya’daki Costa Nostra ve Puglia’daki Sacra Corona Unita’dan sonra en ülkenin büyük 4. mafya örgütü Ndrangheta’yla bağlantılı olarak gözaltına aldığı 300 ‘baba’dan 258’ini tutukladı. Tutuklananlar arasında şebekenin 80 yaşındaki lideri Domenico Oppedisano’nun  da tutuklananlar arasında olduğu bildirildi.

ÖRGÜTÜN İÇİNDE JANDARMA DA VARMIŞ

Operasyonda ciddi miktarda nakit para ile 60 milyon euro’luk uyuşturucu ve 10 milyonlarca euro’luk gayrimenkul de ele geçirildi. Yetkililer operasyonun Calabria bölgesiyle sınırlı kalmadığı, Reggio Calabria, Vibo Valentia ve Crotone haricinde, ülkenin kuzeyindeki Milano ve Torino kentlerine kadar uzandığını kaydederken, gözaltına alınanlar arasında kamu görevlilerin yanı sıra 4 muvazzaf jandarmanın da bulunduğu bildirildi. 

1995’ten bu yana gerçekleştirilen en çaplı operasyon

300 ‘baba’dan 258’i tutuklandı. Tutuklananlar arasında şebekenin 80 yaşındaki lideri Domenico Oppedisano da var. Gece başlayan ve sabaha kadar süren operasyonda yakalanan mafya üyeleri otomobillerle merkezlere gönderildi. Rahat tavırlar gösteren ‘babalar’ şapkayla gazetecileri selamladı.