BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İki yazar Cumhuriyet'e dönüyor

Hasan Cemal'in yeni kitabıyla gündeme oturan Cumhuriyet, 'karşı atağa' kalktı. Cumhuriyet 'iki önemli ismi' geri çağırırken yeni bir dosyayla Hasan Cemal'e vuracak!

Abone ol

Hasan Cemal'in 'Cumhuriyet'i Çok Sevmiştim' kitabıyla tartışmaların odağı haline gelen Cumhuriyet'in  karşı atak hazırlıklarına başladığı öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne çok yakın kaynaklardan öğrenilen bilgilere göre gazetenin 'marka isim' lerden Ahmet Tan ile Yalçın Pekşen geri dönüyor.

PEKŞEN KÖŞE YAZMAYACAK!

Edinilen bilgilere gazeteye dönüş yapmaya hazırlanan Yalçın Pekşen köşe yazısı yazmayacak. Pekşen, eskiden olduğu gibi Cumhuriyet'te geniş soluklu röportaj ve izlenim yazıları kaleme alacak.

TAN 'TANIKLIK' EDECEK

Cumhuriyet'in bir diğer bombası ise Ahmet Tan olacak. Tan bilindiği gibi Hasan Cemal döneminde görevde kalmış İlhan Selçuk ve ekibi yeniden dönünce Selçuk ekibiyle de bir süre çalıştıktan sonra gazeteden uzaklaştırılmıştı.

HEDEF CUMHURİYET

Cumhuriyet kurmayları iki ismin transferiyle birlikte 'Tanıklıklar' başlıklı yeni bir dosya hazırlığına giriştiği sızan bilgiler arasında.

Hasan Cemal'in Cumhuriyet'teki Genel Yayın Yönetmenliği'ne ilişkin tanıklıkların ortaya konulacağı dizinin ilk konuğu ise Ahmet Tan olacak. Tan, Hasan Cemal dönemindeki çarpıcı tanıklıklarını okurlarla paylaşacak. Tan'ın ardından birçok ünlü isim Hasan Cemal dönemine ilişkin tanıklıklarını anlatacak.

"Hedef  Cumhuriyet" başlıklı atağa kalkan gazetenin atılımları bunlarla da sınırlı değil. Gazete kaynaklarına göre 'çok gizli' tutulan yenilikler önümüzdeki aylarda netleşmeye başlayacak...