BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.431,12
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İki otomobil devinin büyük hatası

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Honda ve Nissan 3 milyona yakın aracı piyasadan çekti.

Abone ol

Japon araba üreticileri Honda ve Nissan dünya çapında 2.8 milyon aracı daha hava yastıklarındaki bir hata nedeniyle piyasadan çekti. İki araba devi geçen yıl da aynı çağrıyı yapmıştı.

Honda dünya çapında 2 milyon aracı geri çekerken, Nissan'da sayı 755 bin. Üretimdeki hatadan etkilenen araçlarda "bir çarpma sırasında hava yastığı şişiricisi yırtılarak hava yastığını anormal bir şekilde şişirebileceği" söylendi.

Sorun çıkaran parçanın Takata Şirketi tarafından üretildiği söylendi. Toyota da aynı sorun nedeni ile bazı araçlarını piyasadan çekmişti. Bu ayın başlarında Toyota daha önceki geri çekmeye 650 bin araç daha ilave etmişti. Toyota'nın geri çektiği araçların hepsi Japonya içindeydi. Son çağrı ile beraber üç araba üreticisinin piyasadan geri çektiği araç sayısı tüm dünyada neredeyse 7 milyona ulaştı.

Honda son geri çekmenin aralarında Jazz, Stream, CRV ve Civic modellerinin de olduğu en az 13 modeli kapsadığını söyledi. Nissan'ın geri çekmesi ise tüm dünyada 16 modeli kapsıyor. Bu modellerin arasında Cube, Terrano ve Sylphy de var. Her iki firma da hata nedeniyle şu ana kadar herhangi bir kaza ya da yaralanmanın yaşanmadığını söyledi. Dünyanın en büyük araba üreticisi Toyota ise bugüne kadar bu hata nedeniyle bir araçta koltuk kılıfı yanması ile karşılaştıklarını söyledi.