BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İki CHPli canlı yayında kapıştı!

Süheyl Batum, Mümtaz Soysal, Şahin Mengü ve Savcı Sayan'ın konuk olduğu programda iki CHP'linin tartışması dikkat çekti!..

Abone ol

Balçiçek Pamir'le Karşıt Görüş'te bu hafta CHP'nin geleceği masaya yatırıldı. Süheyl Batum, Mümtaz Soysal, Şahin Mengü ve Savcı Sayan'ın konuk olduğu programda iki CHP'linin tartışması dikkat çekti.

Baykal'ın istifasını açıkladığı basın toplantısında göz yaşlarını tutamayan CHP MYK Üyesi Savcı Sayan ile Baykal'ın uzun süre avukatlığını da yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü karşı karşıya geldi.

"ÖNDER BEY BİZİ UYUTTU"

İki CHP'liyi karşı karşıya getiren konu da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı. Sayan, hâlâ Baykal'ın geri dönmesi gerektiğini savunurken Mengü, Kılıçdaroğlu'nu adaylığını açıkladığı ilk günden beri destekliyor.

Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Genel Sekreter Önder Sav'ı Sayan, "Önder Bey bizi 10 gün uyuttu. Bizi saat 4'te toplayıp 'Biz genel başkanımızı geri getireceğiz' demeyecekti" sözleriyle eleştirdi. Mengü ise "Önder Bey sizinle hareket etmeye mecbur mu?" sözleriyle Sayan'a karşı çıktı.

Sayan'ın eleştirileri bununla da sınırlı değil. 53 yıl Baykal'la hareket eden Sav'ın bugün Baykal'la yollarını ayırmış olması da Sayan'ın tepkisini çeken bir başka konu. Sayan, Sav'ın çalışmadığından da şikayetçi. Kendilerinin il il gezdiğini ancak Sav'ın Ankara'dan ayrılmadığını öne süren Sayan'a Mengü, "Herkesin kendi görevi var. Sayın Sav günde 14 saat çalışıyor" şeklinde karşılık verdi.

KILIÇDAROĞLU RÜZGÂRI

Mengü, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için de şunları söyledi: "Kılıçdaroğlu'nun lehine bir rüzgar var. Aynı Ecevit'te olduğu gibi... Keşke Sayın Baykal böyle bir olayla gitmeseydi. Baykal, 'Ben bu işte yokum' demesine rağmen şu an taraf olmadığı bir yarışta yarıştırılmaya çalışılıyor"

Sayan, CHP'de eleştirilen parti içi demokrasi konusunda Kılıçdaroğlu'nun Baykal döneminden farklı bir tutum sergileyemeceğini öne sürdü.