BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.432,60
HABER /  GÜNCEL

İki bıyıklı Ankara kedisi figürlü logoya onay

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, üç bıyıklı Ankara kedisi figürlü logonun yerine iki bıyıklı Ankara kedisi figürlü logoyu kabul etti

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisi'nin 300. toplantısında belediye logosunun ele alındığı belirtildi.

Meclise sunulan belediye yazısında, belediyenin yeni logosunun belirlenmesine ilişkin 16 Eylül 2011'de alınan kararın onaylanmak üzere Ankara Valiliği'ne gönderildiği, Valilikten de üçte iki çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle Belediye Kanunu'nun 81. maddesine göre işlem yapılamadığı cevabının geldiği hatırlatıldı.

Bu nedenle büyükşehir belediyesinin İçişleri Bakanlığı'ndan görüş istediği ifade edilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın, belediye meclisinde alınan kararın herhangi bir logo değişikliğini içermediği için üçte iki çoğunluk aranamayacağı ve kararın onaylanabileceği yönünde değerlendirmede bulunulduğu vurgulandı.

İKİ BIYIKLI ANKARA KEDİSİ FİGÜRLÜ LOGOYA ONAY ÇIKTI

Yazının okunmasının ardından oylamaya geçildiği kaydedilen açıklamada, üç bıyıklı Ankara kedisi figürlü logonun yerine iki bıyıklı Ankara kedisi figürlü logonun oy çokluğuyla kabul edildiği bildirildi.

Toplantıda ayrıca Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi alanının genişletilmesi, Ankara'nın yurt içi ve yurt dışında tanıtılması için düzenlenecek fotoğraf ve film yarışmalarında verilecek ödül miktarlarının belirlenmesi, cenaze hizmetlerinde kullanılan araç sayısının artırılması ve bu araçların ailelere ücretsiz tahsis edilmesi, Anadolu Bulvarı üzerindeki CHP Genel Merkezi önüne köprülü kavşak yapılması gibi konuların ve diğer gündem maddelerinin karara bağlandığı aktarıldı.