BIST 10.046
DOLAR 32,32
EURO 34,64
ALTIN 2.408,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İki bakan arasında HES gerginliği

Orman ve Su İşleri Bakanı ile Çevre Şehircilik Bakanı arasında HES polemiği yaşanıyor.

Abone ol

HES'lerin Türkiye için gerekli olup olmadığı tartışması Türkiye'nin büyük bir bölümünün elektriksiz kaldığı bu günlerde de devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES eleştirilerine, “HES’lere karşı çıkıyorsunuz ama HES’ler olmasaydı bugün Türkiye elektriksiz kalacaktı” diyerek yanıt verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada “Türkiye, yılda 60 milyar dolarlık enerji ithal ediyor. Nükleer santral olmadan bu işin altından kalkamayız. HES’lerle de olmaz. HES’lerle ufak dereleri mahvediyoruz" demişti.

Eroğlu, bakanlığının dün Meclis’teki bütçe görüşmelerinde, geçmişte HES’lerin ihmal edildiğini de savundu. Eroğlu, HES’lerin çoğunlukla CHP’li belediyelerin olduğu yerlere yapıldığı eleştirisi için de, “Su neredeyse oraya baraj yapıyoruz. Etüt yapılıyor. Hangi köyün CHP’li, hangi köyün başka partili olduğunu bilmemiz mümkün değil” dedi.

Eroğlu, bakanlıkta sayman tarafından 6,5 milyon liralık sahtecilik yapıldığını da belirterek, “Normalde personelin bankaya yatıracağı maaşları imzalamışlar...Ama maaşların toplam miktarı değiştirilerek, paraların bir kısmını kendi hesabına aktarmış. Bu sahtekarlığı biz belirledik. Bu konuda hiçbir ihmal yok. Arkadaşlarımız yakaladı, olayı yapan da şu anda hapiste. Yolsuzluk, sahtecilik yapanı biz hapse atarız” dedi.

HES'LER DERELERİ MAHVEDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçen ay yaptığı açıklamada Türkiye'nin elektrik ihtiyacı olduğunu ama HES'lerin dereleri mahvettiğini söyleyerek yeni bir yol bulunması gerektiğine dikkat çekmişti.

Bayraktar, “Türkiye, yılda 60 milyar dolarlık enerji ithal ediyor. Nükleer santral olmadan bu işin altından kalkamayız. HES’lerle de olmaz. HES’lerle ufak dereleri mahvediyoruz. 10 megavattan az enerji üretecek HES’lere kesinlikle vermeyeceğiz. Bundan sonra bunun hesabını sorarsınız” dedi.