BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  DÜNYA

Ak Parti’nin 81 adayı da açıklandı

AK Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel oldu. 80 vilayetin belediye başkan adaylarını daha önce açıklayan Başba...

Abone ol

AK Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel oldu. 80 vilayetin belediye başkan adaylarını daha önce açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son aday olan Türel’in ismini Antalya’daki üçüncü durağı olan AK Parti İl Teşkilatı tarafından onuruna verilen yemekte açıkladı. Böylece AK Parti’nin 81 ildeki belediye başkan adayları kesinleşti.
Belediye başkan adayının açıklanmasından önce Antalya’daki hizmetleri hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, “Antalya’da tarihi günler yaşanıyor, yeni bir dönemin kapılarını bu akşam aralıyoruz. Dün İzmir’de açıkladığımız 12 il belediye başkanı adayımız ile birlikte sayı 80’e ulaştı. Geriye sadece bir ilimiz kaldı, Antalya. Bugün de Antalya adayımızı açıklıyor, 81 vilayetin büyükşehir ve il belediye başkanlarını böylece açıklamış oluyoruz. Antalya’da sadece adayımızı açıklamıyoruz, bugün açılışlar yaptık. Bu gece burada misafiriz, inşallah yarın da devam edeceğiz. Öğlen geldik, Antalya Gazipaşa Havalimanı’nı resmen açtık. 2 bin metre olan pistini 2 bin 500 metreye çıkarma kararını açıkladık. Terminal binası dahil yeni bir proje tadiliyle inşallah 1,5 milyon yolcuya ev sahipliği yapacak. Oradan Manavgat’a geçtik, tamamladığımız 21 kalem yatırımı, 68 milyon TL tutarında eserleri hizmete açtık. Antalya merkezde yarın 76 eserden oluşan 678 milyon liralık açılış yapacağız,.Korkuteli’nde 178 milyon liralık 11 ayrı eser, Finike’de de 12 milyon liralık 5 ayrı eserin hizmetini resmi olarak gerçekleştiriyoruz. Antalya’da iki gün boyunca milyar 210 milyon liralık eser, hizmet ve yatırımın açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“11 YIL BOYUNCA ANTALYA’YA 13 MİLYAR LİRALIK ESER KAZANDIRILDI”
Antalya’nın 11 yıllık hükümetleri döneminde adeta gözbebekleri olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “11 yıl boyunca Antalya’ya çok büyük eserler kazandırdık. Antalya’yı bir dünya markası yapmak için prestij projeler hayata geçirdik. 11 yıllık süreçte yaptığımız yatırımların toplamı 13 milyar liradır. Eski rakamla 13 katrilyon. Ulaşım ve haberleşme 2,5 milyar, eğitim 1,5 milyar, orman ve su işleri 920 milyon, enerjide 745 milyon TL, adalette 205 milyon, toplu konutta 500 milyon, sağlıkta 390 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Dile kolay. Antalya’da 66 bin 518 derslik yaptık. İki yeni üniversite, yeni hastaneler, sağlık tesisleri, ambulans, sağlık personel sayısı ile Antalya’yı turizmin olduğu kadar sağlığın merkezi yaptık. Yılda 3 milyon turist çekebilen Antalya, bu yıl kasım ayı sonunda 11 bin 400 turisti ağırlar hale geldi” diye konuştu.
295 kilometre bölünmüş yol, doğal gaz, tarım, sanayi, sosyal yardımlarda, enerjide, konutta Antalya’yı ilklerle tanıştırdıklarını, büyük projeler başlattıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan,
sözlerini şöyle sürdürdü:
“Antalya’ya bir sözümüz vardı; 33 bin kişilik stadyum sözü vermiştik. Bunun arkasında durduk, temelini attık. Şu anda stadyum inşaatı hızla devam ediyor. 10 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonunun ihalesi tamamlandı, yarın temeli atılacak. 3 bin seyirci kapasiteli tam olimpik yüzme havuzunun proje çalışması devam ediyor. Balıkçı barınağı yüzde 98 tamamlandı. Antalya’ya bin yatak kapasiteli 6 hastaneden oluşacak şehir hastanesini inşa ediyoruz. Antalya-Alanya arasında bir otoban için de proje çalışmalarını başlattık. Antalya- Manavgat-Alanya’yı da inşallah artık otobana kavuşturuyoruz. Antalya’yı daha da büyütmeye, Akdeniz’de parlayan bir yıldız haline, dünyada bir marka şehir haline getirmeye devam edeceğiz. Bir şehir vizyonla büyür, bir şehir planla, projeyle büyür. Şehirle ilgili hayaliniz olacak, şehre aşkınız, sevdanız olacak. Her zaman söylüyorum biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim insanımıza sevdamız var, milletimize, ülkemize aşkımız var. Şehirlerimize tutkumuz var. Biz şehirdeki rant bizim olsun, prestij, güç bizde olsun diye değil şehre hizmet etmek, huzura, güvenilirliğe kavuşturmak, imar ve inşa etmek için yollardayız. Aşık Veysel’in ifadesiyle uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece, durmak yok yola devam” şeklinde konuştu.

“ANTALYA 5 YILDIR FETRET DÖNEMİ YAŞIYOR”
Antalya’nın 5 yıldır fetret dönemi yaşadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Antalya’nın kamu yatırımlarını bolca alsa da yereldeki vizyon eksikliği sebebiyle potansiyelini ortaya çıkaramadığını, dünya kenti olması gereken Antalya’nın ufuksuzluğa, vizyonsuzluğa mahkum edildiğini söyledi. Erdoğan, “Antalya’ya bir rant kapısı olarak bakanlar yazık ediyorlar, yolsuzluğun, entrikaların merkezi haline getirenler yazık ediyorlar. Bu kent bunları hak etmiyor. Gelenekleriyle, köküyle örtüşmeyen zihniyetleri hak etmiyor. 30 Mart inşallah Antalya için yeni bir milat olacaktır. Antalya inşallah 30 Mart’ta yeni başlangıç yapacak, AK Parti olarak Antalya’yı her zaman olduğu gibi bir kez daha farklı kucaklayacağız AK Parti olarak Antalya’yı tekrar hizmetle, yatırımla, ufukla buluşturacağız. Bunun için çok ama çok çalışacağız. Antalya’da bizi çok yoğun 3,5 ay bekliyor. 29 Mart akşamına kadar bize Antalya’da uyumak, durmak, dinlenmek yok. 29 Mart akşamına kadar rehavet yok, ihmal yok. 29 Mart akşamına kadar 81 vilayetin tamamında, Antalya’da kavga asla yok, çekişme yok. Bütün teşkilat bir olacak, iri, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Antalya’da her eve, her haneye, her dükkana ulaşacağız. Her bir kardeşimize tek tek ulaşacağız. Onlara Antalya’da neler yaptığımızı anlatacağız. Unutmayın insanoğlu unutur, ne yaparsanız yapın altınca bunu da siz mi yapmıştınız der, kullanır, yaşar, yapılanları görür ama bunun bu hükümet tarafından yapıldığını biri hatırlatınca kendisi de o anda anlar. Devam eden projeleri göstereceğiz, belediyecilikte AK Parti’nin nasıl lider olduğunu anlatacağız. Dedikodulara, iftiralara, ithamlara anında cevap verecek, yalanın değil, çarpıtılanların değil, gerçeğin egemen olmasını sağlayacağız” dedi.

“MUHALEFET TERÖR ÜZERİNDEN KARA PROPAGANDA YAPIYOR”
Konuşmasında CHP, MHP ve BDP’ye de yüklenen Başbakan Erdoğan, bu üç siyasi partinin terör meselesi üzerinden kara propaganda yaptıklarını belirterek, “Allah’a hamd olsun Antalya’ya son 1 yıldır yeni şehit gelmiyor, ocaklara ateş düşmüyor, analar ağlamıyor. Çocuklarımızı kaybetmezken işte istikrar sayesinde, güvenlik sayesinde Antalya’ya dünyanın her ülkesinden akın akın turist geliyor. Antalya’da anne baba, tüccar, esnaf, sanayici, çiftçi huzurlu. CHP, MHP BDP ne derse desin Antalya’da ve 80 vilayetimizde sonuç ortada. Göreve geldiğimizde 230 milyar olan milli gelirimiz şimdi 782 milyar dolar oldu 2012 yılı sonuyla. Ve büyüme hızına bakıyorsunuz son çeyrekte 4,4 dört dörtlük bir büyüme hızı. 9 aylık büyüme yüzde 4, dünyada ilk 5-6 ülke içinde. Bu barış sürecini, huzur sürecini tesis ederken hiçbir şeyden taviz vermedik. CHP Antalya’da istismar ettiği bayrağı, Hakkari’de sallayamadı, orada anlaşma farklıydı. Hadi burada, İzmir’de salladığın bayrağı gel de Hakkari’de salla, niye sallayamadın. Ama biz 81 vilayetin 81’inde de şanlı bayrağımızı yüreğimizle göğsümüzü gere gere sallandırdık, sallandırıyoruz. Bayraktan utandılar. İzmir’de Türk bayrağını sallamak kolay, Hakkari’de bunu yap. Sivas’ın ötesine bile söyleye söyleye zor gittiler CHP’de, MHP’de. Hiç duyuyor musunuz gittiklerini, seçim kampanyası başladığında birkaç ili mecbur dolaşacaklar. Ulusalcıyız diyorlar ama ülkeyi bütün olarak kucaklayamıyorlar. Sloganlarla konuşmak suretiyle siyaset yapılmaz. Biz iş hizmet üretiyoruz, eser koyuyoruz. Onlar şehit gelsin diye ellerini ovuştururken, çıkar peşindeyken biz ölümleri nasıl durdururuz, gözyaşlarını nasıl dindiririz, ülkeyi nasıl büyütürüz, nasıl itibar kazandırırız, bunun gayretindeyiz. Türkiye’yi nasıl kardeşlik üzerinde büyüttüğümüzü anlatacağız. 81 vilayetin her birinde varolduğumuzu, 76 milyonu bir ve beraber kucakladığımızı anlatacağız. Diğerleri istismarın dilini kullanacak, biz gönül dilini kullanacağız. Onlar yıkıcı dil kullanacak, biz yapıcı olacağız. Onlar korkutacak, biz güven vereceğiz. Onlar olmayanlardan, sanal tehditlerden bahsedecek, biz yaptıklarımızla, yapacaklarımızla konuşacağız” diye konuştu.

“ANTALYA’DAKİ ÇİRKİN BETONLAŞMAYI ÖNLEYİN”
Antalya’da çok güçlü bir ekiple hizmete devam edeceklerini, ele ele, omuz omuza çalışacak bir ekip olduğunu, daha iyi imkanları bırakıp hizmete talip olan bir ekiple hep beraber yeni bir şehircilik anlayışıyla devam edeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, “İnanıyorum ki bu ekip bu seçimde çok güzel bir başarı kazanacak, Antalya şaha kalkacaktır. Sizlerin huzurunda, Antalya teşkilatımızın huzurunda açıklayacağımız ekibe açık açık söylüyorum, Antalya’da şu çirkin betonlaşmayı artık adeta bitirme noktasına gelmeniz lazım. Kaçak yapılaşmaya, bu çirkin yapılaşmaya kesinlikle son vermeniz gerekiyor. Esnafa yapacaklarınızı anlatın, esnafla birlikte hareket edin, işadamlarını toplayın, onların önünü açın. Turizmcileri toplayın, onlarla yeni pazarlara açılın, evine ekmek götüremeyen varsa yanında olun, yaşlılara özel hizmet götürün, yaşlı insanımızın evine doktor götürün” diye konuştu.
Konuşmasında Büyükşehir Kanunu’na ana muhalefetin karşı çıktığını hatırlatan ve konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü söyleyen Erdoğan, “Ne diyorlardı, belediye olarak en ücra köylere, ilçelere hizmet götüremeyiz diyorlardı. Bu hizmetler köyden şehre, yani medeni olmaya atılan bir adımdır. Büyükşehir anlayışı budur. İstanbul’un Kadıköy’ü vardı, Bakırköy’ü vardı, buralar köydü ama bakın şimdi buralar İstanbul’un en önemli, en gelişmiş ilçeleri. Ayın durum Antalya’da da, yeni 14 büyük şehrimizde de olacak. Bu Türkiye’nin modern bir Türkiye olmasının adımıdır. 30 tane Büyükşehir, Türkiye nüfusunun yüzde 75’ine hitap ediyor. Türkiye değişim dönüşümünü bu yasayla gerçekleştiriyor ama bunu CHP’nin, MHP’nin anlaması mümkün değil. Onlar belediyecilik nedir bilmezler, biz bu işin içinden geldik. İstanbul’u CHP zihniyetinden aldık. Sular akmıyordu, kirlilik vardı. Bu zihniyet o susuzluğu, kirliliği giderecek kabiliyete sahip değildir. 1994’ten 2014’e geldik. İstanbul’da susuzluk diye bir şey yok. Bunlar bir yerel yönetimin yaptıkları. Göreve geldiğimizde İstanbul’da doğalgaz kullanımında bile 50 bin üyesi vardı, ben 1 milyon 250 bin üye ile teslim ettim. Antalya’da da doğalgaz var ama şebekelerin yaygınlaştırılmasıyla alakalı halkın ilgisini buraya çekme konusunda gerekli çalışma yok. Bunları başarmamız için bu ağı yaymamız lazım. Niçin benim vatandaşım, Ayşe bacım, Fatma bacım, Antalyalı kardeşim kömürün zehrini teneffüs etsin, onun külüyle uğraşsın. Analarımız bu çileyi çok çekti” dedi.

“HER KAPIYI ÇALIN, SADECE YOL, KALDIRIM DEĞİL, GÖNÜL KÖPRÜLERİNİ DE BİRLEŞTİRİN”
Konuşmasında teşkilat üyelerine seçim çalışmalarında izleyecekleri yol hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, “Sadece yol kaldırım değil, gönül yollarını da birleştireceksiniz. Arkadaşlar bu süreçte CHP, MHP, BDP bütün bunlara gönül vermiş insanlara da ulaşacaksınız, kapılarını çalacaksınız, kandırılmış, yanlış yönlendirilmiş, peşin hükümlü vatandaşlarımız olabilir. Onlarla da konuşacaksınız, hizmetlerinizde hangi partiye oy vermişse versin dürüst insanlarla, dirayetli insanlarla çalışalım. Antalya’ya CHP’nin doğru dürüst yatırımı var mı, varsa da söyleyin yoksa da söyleyin vatandaşlara” diye konuştu.
Henüz netleşmemiş olmasına rağmen CHP’nin büyükşehir belediye başkanına da seslenen Başbakan Erdoğan, “Ey CHP’li başkan adayı, şimdi büyükşehir belediye başkan adayı olarak Kaş’a, Gazipaşa’ya gittiğinizde ben oraya hizmet götürürüm diye nasıl söyleyeceksin. Çünkü daha önce hizmet getiremem diyordun. Bunlar bu işi yapamaz, bu işin delisi divanesi olacaksın ancak öyle bu iş götürülebilir. O zaman yönetemeyiz diyorsunuz, şimdi ne oldu da talip oluyorsunuz. O zaman mı yalan söylediniz, şimdi mi yalan söylüyorsunuz. Bunları sormaya sizin de, vatandaşın da hakkı var. Vatandaş gözden kaçırmış olabilir, bunları anlatmanız lazım. Biz Türkiye’yi, Antalya’yı karşılıksız seviyoruz, her ferdini seviyoruz. Karşılığımız sadece oydur, bunu bekliyoruz. Bu da hakkımızdır, marifet iltifata tabidir ama oy verse de vermese de hakkın ve hukukun içinde olan herkes başımızın tacıdır. Bu vatanın her metrekaresine hizmet götüreceğiz. Şunu söyleriz. İyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir. Hak aşkıyla, halk aşkıyla Antalya’yı büyütmeye devam edeceğiz Türkiye’yi büyüttüğümüz gibi” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MENDERES TÜREL
“Kararlı dinamik duruşumuzla dünyada demokrasi, ekonomi mücadelesinde de ülkemiz sessiz bir devrimi, bizim ifademiz değil Batı’nın ifadesiyle gerçekleştirdik” diyen Başbakan Erdoğan, “Yerelde de, merkezi yönetimde de gerçekleştirdiğimiz bu devrim inşallah 81. vilayetimiz olarak büyükşehirler arasındaki önemli konumuyla Antalya’da bunu açıklıyoruz. Antalya’ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini gayet iyi bilen, inandığımız güvendiğimiz, yerel hizmetlerde özellikle de Genel Başkan Yardımcım olarak yerel hizmetlerden sorumlu, yerel yönetimlerden sorumlu Menderes Türel. İnşallah 30 Mart akşamı Antalya’mızda bir milat olacak, buna inanıyoruz” diye konuştu.
Menderes Türel alkışlar arasında kürsüye gelirken, Başbakan Erdoğan partisinin Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve milletvekillerini kürsüye davet etti ve birlikte poz verdi.
(İHA)