BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,54
HABER /  DÜNYA

İKEA lezbiyenleri fena kızdırdı

İsveçli mobilya devi IKEA, dergisinin Rusya baskısında lezbiyen bir çiftten bahseden makaleyi kaldırınca sansürle suçlandı.

Abone ol

IKEA, Rusya'da 'eşcinsel propaganda'yı yasaklayan kanun karşısında geri adım attı. İsveçli mobilya devinin faaliyet gösterdiği ülkelerin bir kısmında yayımladığı derginin Aralık sayısı, Rusya'da sansüre uğradı.

Derginin orijinal baskısında, Dorset kentinden Clara ve Kristy adlı lezbiyen bir çiftin çocuklarını nasıl yetiştirdiklerine dair bir makaleye yer verildi. IKEA dergisinin Rusya baskısında ise bu makalenin yerini başka bir haber aldı.

SANSÜRÜ KABUL ETTİ

Şirket adına açıklama yapan bir IKEA sözcüsü, Rusya'daki kanunlarla ters düşmekten çekindiklerini kabul ederek, "IKEA'da iletişimle ilgili olarak iki temel ilkemiz vardır. Bunların birincisi iç tasarım, ikincisi ise kanunlara uygunluktur" şeklinde konuştu.

TARTIŞILAN YASA

Rusya'nın içeriği net olmayan 'gençleri eşcinsel propagandadan koruma' yasası, uluslararası kamuoyunun tepkisini çekiyor. Rusya Başkanı Vladimir Putin, yasanın kimseyi cezalandırmak için kullanılmayacağını iddia ederken, eşcinsel hakları savunucuları yasanın homofobiyi artırdığını öne sürüyor.