BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

II. Abdülhamid'in torunundan bomba

II. Abdülhamid Han'ın torunu Adile Osmanoğlu, Osmanlıca ve AK Saray'la ilgili olay yaratacak açıklamalar yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - II. Abdülhamid Han'ın torunu Adile Osmanoğlu, Osmanlıca ve AK Saray'la ilgili gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı.

Türkiye'de milyonlarca Suriyemi mülteci olduğuna işaret eden Adile Osmanoğlu, AK Saray'ın zamanlamasının yanlış olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İtibardan tasarruf olmaz" sözlerinin anımsatılması üzerine Adile Osmanoğlu, "Valla ben o zaman ne demeliyim. Biz de bugüne kadar tasarruf yapa yapa ama itibarımızı kaybetmedik" dedi.

Adile Osmanoğlu, Osmanlıcanın zorunlu olmasına ise karşı çıktı: Benim için mezartaşından daha önemli şeyler var.

Bugün TV’de yayımlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuk olan II. Abdülhamid Han’ın torunu Adile Osmanoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:



Erkam Tufan: Tanıştınız mı Erdoğan'la?

Evet tanıştım, hatta bir tane tablo hediye ettim.

Erkam Tufan: Nerede?

Sultan Abdülhamid’in bir resmini yapmıştım.

Erkam Tufan: Yani katıldığınız AK Parti mitinginde mi?

Evet, götürdüm, iki defa gittim mitinge, bir tanesinde bir tablo hediye ettim,
Ondan sonra ben dedim ki o halde yani bir sevinir, bir teşekkür yani ne bileyim ben bir şey, ondan sonra bunu neden, yani herkes benim yerimde olsaydı, yakınlaşma ve dostluğu üzerinde gitmek ister, gayet normal, sözde Osmanoğulları sayıyorum, seviyorum, ama bir bakıyorum ki aslında hiç de öyle değil.

Erkam Tufan: Nasıl değil?

Yok, değil.

Erkam Tufan: İşte babanızın cenazesine gelmiş...

Zaten ben bir şey dikkatimi çekti, Erkam Bey. Mesela bizim ailenin ne zaman birisi ölüyor. Valla, ölüleri makbul, belki de ben öldüğüm zaman Türkiye’de o zaman belki arkamdan düşünecek.
Bilmiyorum, çünkü bazen herşey normal değil, öbür tarafta mesela AbdülhamitHan’ın verasetnamesi açılmıyor onun için bazı şeyler yürümüyor, öbür tarafta bir bekliyor ki mesela biz onları, hakikaten yani ben artık şey oldum yani bunu anlatırken yani tenkit etmek için değil anlamak için.
‘Ya benimlesin benim istediğimi yaparsın, ya da benim değilsin yok olursun, o mu? O düşünce mi acaba?’

Erkam Tufan: Hükümet , Erdoğan nezdinde hanedana yeterli ilgi göstermiyor, bu mu?

Bence gösterilmiyor, istedikleri gibi mesela Fatih Sultan Mehmet kutlamaları oluyor, yurtdışından gelen bazı aile mensupları geliyor. Fakat Adile Nami Osmanoğlu hem mitinge gitmiş hem hediyesini yapan hem yakınlığı gösteren hem AK partiye üye olan bir şahsı oraya çağırmıyor bile çağırmıyor.
Hani ben o zaman düşünürüm, derim ki yani bu nasıl bir sevgi ee ben yakınım birden bire tüm kapılar kapanıyor neden kapanıyor? Ben de onu anlamaya çalışıyorum, o zaman yani öyle bir şey var ki ya benimlesin benim istediğimi yaparsın, ya da benim değilsin yok olursun, o mu? O düşünce mi acaba?

OSMANLICA ZORUNLU OLMASIN

Avrupa’da Fransızca yanında Latince belli bir zamanda öğreniliyor. Mesela bazı konularda biliyorsunuz hukuk için, bazı konularda için Latince dersi ihtiyacı var. Mesela doktora içinde aynı şekilde. Onun için mesela bu lisanları bir şekilde ek olarak yardımcı olarak verilebilir. Yani buna seçmeli derler. Ama benim fikrim zoraki olmasına taraftar değilim. Bugün benim çocuğumu zorlan veya zoraki bu dersi yani afedersiniz 12 yaşına kadar ve ondan sonraki hayatınız içerisinde o mesleki hayatınız içinde bunu kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Ama -ha mezartaşı demişti de-sadece mezartaşı yani benim için mezar taşından daha önemli şeyler var. Yani o da önemli ama arşivlere girebilmek için tarihin biraz belki eksik noktalarını incelemek için fakat bunu önce yapabilmek için alt yapı lazım.
Yani herkes bir şeyler söylüyor, bu Osmanlı Tarihini bir şekilde sahiplenmek istiyor. Ve değiştirmek istiyor.

Yani benimle beraber isen her şey iyi, ama benimle beraber değilsen dikkatli olman gerektiğini. Peki bu böyle bir şey ise o zaman buna demokrasi demek biraz zordur.

Erkam Tufan: Dedeleri sarayda yaşamış biri olarak AK Saray hakkında düşüncenizi alayım...

Devletin parası evet ama bugün Türkiye’nin en zor bazı şeyler varken yani dışardan misafirlerimiz bilmem ne şu, bilmemne bu belki de o yanlış bir yanlış bir zaman belki.

Erkam Tufan: İtibardan tasarruf olmaz dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan

Valla ben o zaman ne demeliyim. Biz de bugüne kadar tasarruf yapa yapa ama itibarımızı kaybetmedik.

Erkam Tufan: Osmanlı hanedanı olarak mı?

Evet, tasarruf yapıyoruz her gün. Ama yine de itibarımızı kaybetmedik. Çünkü neden? Bir şey var. Yani başkaları bugün mesela Avrupa, dünya kendi şeylerine bile dikkat edin, koruma yok, Başbakanlıklarda bilmem böyle bir koruma yok, yani varsa ancak ancak mesela önemli heyetler geldiği zaman. Yani bu kadar ooo bu kadar şaşalı bir şey yok yani.