BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,83
ALTIN 2.417,19
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'nu öneren kişi Abdullah Gül mü?

CHP ve MHP'nin çatı aday oalrak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçmesini eleştiren isimlerden Soner Yalçın, İhsanoğlu'nu öneren kişinin Abdullah Gül olduğunu iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP ile MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Ekmeleddin İhsanoğlu isminde uzlaşması çarpıcı iddialara konu oluyor. İhsanoğlu'nun "çatı aday" olmasına tepki gösteren isimlerden Sözcü si Soner Yalçın günün en ilginç iddiasıyla gündemde.

İHSANOĞLU İSMİNİ ABDULLAH GÜL BAHÇELİ'YE ÖNERDİ!

Ekmeleddin İhsanoğlu isminin CHP'den değil Abdullah Gül'den çıktığını iddia eden Soner Yalçın "Bahçeli, Çankaya Köşkü’ne çıktı. Gül‘den “Ekmel Bey” adını aldı. Bunu Kılıçdaroğlu‘na götürdü. Ve Kılıçdaroğlu, kendi adaylarıymış gibi “Ekmel Bey” adını Bahçeli’ye sundu." diye yazdı. Çatı adayın belirlenmesi sürecinde asıl belirleyici gücün Suudi Arabistan olduğunu öne süren Yalçın, "Gel de sorma: CHP’li ve MHP’li kardeşlerim! Siz kimin “çatı”sından bahsediyorsunuz!.." diye sordu.

İşte Soner Yalçın'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Artık biliyoruz:
Bahçeli, Çankaya Köşkü’ne çıktı. Gül‘den “Ekmel Bey” adını aldı. Bunu Kılıçdaroğlu‘na götürdü. Ve Kılıçdaroğlu, kendi adaylarıymış gibi “Ekmel Bey” adını Bahçeli’ye sundu. İkili 20 dakika sonra “biz anlaştık” diye çıktılar. Peki…
Ekmel Bey 10 yıl yürüttüğü İKÖ genel sekreterliğinden niye ayrıldı?
20 Kasım 2013’te gazetecilerin, “Başka bir konuda görev alacak mısınız? Bundan sonra ne yapacaksınız?” sorusuna, “Biraz dinleneceğim. Ondan sonra, bir takım teklifler var. Onları değerlendireceğim” yanıtını verdi. Teklifler neydi acaba?
Bu yanıttan bir ay önce…
Gül, Kral Abdullah‘ın davetlisi olarak 13-17 Ekim tarihleri arasında resmi olarak hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan‘a gitti. Mısır’daki darbeyi desteklediği için Erdoğan’ın sert çıkışlarda bulunması iki ülke arasındaki ilişkileri gerginleştirmişti ve bu nedenle Kral’ın daveti anlamlıydı.
Ziyaretin son gününde Cidde’de Gül adaşı Kral Abdullah ile görüştü.
Peki “çatı” adayının açıklamasından kısa bir süre önce neler oldu?
İKÖ’nün “patronu” Suudi Arabistan, -Erdoğan’ın sıcak baktığı- Mısır’daki İhvan-ı Müslimin‘i, Suriye’deki muhalif cephelerden biri olan Nusra Cephesi’ni ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)‘i terör örgütü ilan etti.
Suudi Arabistan, -Erdoğan’ın sıcak ilişkiler içindeki olduğu- Katar‘dan İhvan-ı Müslimin’e destek verdiği için elçisini çekti.
Suudi Arabistan, Türkiye’deki istihbarat bürosunu kapattı. Ve…
Suudi Arabistan, -yıllarca Ekmel Bey ile birlikte çalışmış- Dışişleri Bakanlığı’nın İKÖ’den sorumlu Genel Müdürü Adil bin Sirac Mirdad’ı Ankara’ya büyükelçi atadı.
Baş döndürücü değişiklikler… Gel de sorma:
CHP’li ve MHP’li kardeşlerim!
Siz kimin “çatı”sından bahsediyorsunuz!..