BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu sözlük yazarlarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ekşi Sözlük yazarlarıyla buluştu.

Abone ol

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ekşi Sözlük yazarlarıyla buluştu! Sözlüğü ikiye bölen buluşmayla ilgili muhalif tayfa, hem toplantıya katılan sözlük yazarlarını eleştirdi hem de sözlük yönetiminin seçimler öncesi tavrını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ekşi Sözlük yazarlarıyla buluştu. İhsanoğlu'nun isteği üzerine gerçekleştiği belirtilen buluşmada İhsanoğlu, sözlük yazarlarının sorularını cevapladı. İki partinin değil şu anda 7 farklı partinin kendisiyle ilgili mutabakata vardığını söyleyen İhsanoğlu, önümüzdeki günlerde iki partinin daha kendisiyle ilgili destek açıklaması yapacağını iddia etti.

"BEN ATAİSTİM SAYIN İHSANOĞLU..."

Buluşmanın en ilginç sorusu ise Ekşi Sözlük yazarı Sera Kadıgil'den geldi. Kendisinin ateist olduğunu ve Türkiye'de kendisini baskı altında hissettiğini söyleyen Kadıgül, Cumhurbaşkanı olarak İhsanoğlu'nun kendisini sevip sevmeyeceğini sordu.
 
"SEN BENİM KIZIM OLSAYDIN NE YAPACAKTIM SENİ?"
 
İhsanoğlu bu soru üzerine, “Sen benim kızım olsaydın ne yapacaktım seni?” dedikten sonra, ‘bu dar ve bağnaz anlayışları bir tarafa bırakmak gerektiğini’ ifade ederek şöyle devam etti;
 
“İslamiyet’te kaide şudur: Dinde zorlama yoktur. Siz, ‘Ben şu dine mensubum, şu dine inanıyorum’ dediğiniz zaman, kimsenin size, ‘Hayır, şuna değil şuna inanacaksınız’ diyerek zorlamaya hakkı yoktur. Bu dinde temel bir husustur. Tarih boyunca bana bir göstersinler ilk asırdan itibaren kime hangi insana dinde zorlamada bulunmuşlardır? Siz ister inanın ister inanmayın... Siz başkasını zorluyor musunuz? Sizin de başkasını zorlama hakkınız yok. Bizimkilerin çok kullandığı söz var, ‘Yaratılanı Yaradan’dan ötürü hoş görmek.’ Peki siz hoş görüyor musunuz? O zaman herkesin birbirini hoş görmesi lazım.” 

ihsanoglu.20140717223848.jpg

SÖZLÜK YAZARLARI BÖLÜNDÜ
 
Bu ilginç buluşmaya sözlükte bulunan diğer yazarlar ise itiraz etti. Yüzlerce mesajın yer aldığı buluşmayla ilgili yapılan yorumlar ise şöyle;

- Tam pazarcı tezgahı gibi olmuş, biraz iyi gibi görünenleri öne diğerlerini arkaya dizmişler.
 
- Yine seçmece kadronun gittiği buluşma. 
 
- O değil de nasıl tipler arkadaş bunlar ya, sözlükçülüğümden utandım resmen.
 
- Onda sonra da ekşi sözlük chp'nin arka bahçesi denilince "vay efendim nasıl laf bu" diyorsunuz. ha gerçi çatı adaydı değil mi bu seferkisi.
 
- Ekmeleddin bey'in kişisel talebiyle gerçekleşmiştir. ekşi sözlük'ün buluşma için herhangi bir talebi olmamıştır. buluşmak falan güzel de o tipler ne diye merak konusu olmuştur.
kadroda bir bütünlük yok  öndeki mavili, gözlüklü sayesinde altıma yapacaktım az kalsın! hay sen çok yaşa.
 
- Tarihin tekerrürü.  Yaklaşık 100 yıl önce de birileri bu millet adına görüşmeler yapıyor, pazarlıklar yürütüyorlardı.
 
- Bu adamlar zaman makinesi icat edip taş devrinden gelmişler. eksisozluk 'un ilk temsilcileri. sıkıntı yok.

ff.20140717223931.jpg