BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İhsan Özkes'ten olay yaratan IŞİD açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, IŞİD'in AKP'nin gayri meşru çocuğu olduğunu iddia etti.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, IŞİD'le ilgili yaptığı açıklamayla AK Parti'yi çok kızdıracak.

Özkes, Meclis'te gerçekleştirdiği basın toplantısında "IŞİD'in AK Parti'nin gayri meşru çocuğu olduğunu iddia etti. Özkes, "IŞİD Kobani’de, AKP Türkiye’de kan döktü. Bonzai nasıl AKP ürünü ise IŞİD de AKP’nin mahsuldür." dedi.

"BAYRAM HİÇ DE YAŞANMAMASI GEREKTİĞİ GİBİ YAŞANILIYOR"

Özkes, bayramın, bayram olarak geçmediğini ifade etti. Bayramın hiç de yaşanmaması gereken şekilde yaşandığını dile getiren Özkes, bunun en önemli sebebinin ise savaş tezkeresinin bayramdan önce çıkartılmış olması olduğunu kaydetti.

"TEZKERE BAYRAM SONRASI ÇIKARILABİLİRDİ"

"Tezkere bayramdan sonra çıkartılabilirdi. Bayram, adeta AKP iktidarı tarafından yangın yerine çevrildi." diyen Özkes, "Mübarek Kurban Bayramı’nda IŞİD her türlü vahşete devam etti. IŞİD Kobani’de, AKP Türkiye’de kan döktü. Bonzai nasıl AKP ürünü ise IŞİD de AKP’nin mahsuldür. Işid AKP’nin gayrı meşru çocuğudur. AKP kendine Müslüman olarak para işlerini idare ediyor. Hani analar ağlamayacaktı? AKP bayramda dahi anaları ve babaları ağlattı. 16 insan hayatını kaybetti. Onlarca yaralı var. Birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi." diye konuştu.

"IŞİD MÜHRÜ PEYGAMBERİMİZE AİT DEĞİL"

IŞİD'in kullandığı mühürün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) mührü olmadığına dikkat çeken Özkes, şöyle devam etti: "Hz Muhammed’in (SAV) orijinal mühründe peygamberimizin adı yukarıda, ortada resul en altta da Allah’ın adı yazılıdır. Daha sonra çıkan mühür ise sonradan kullanılmaya başlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı Işid’in ortaya çıktığı 2013 yılının Kutlu Doğum Haftası’nda dağıttığı not defterinde bu mühür kullanılmıştır. 25 yıldır Kutlu Doğum Haftası’nı kutlayan Diyanet neden tam da Işid’in ortaya çıktığı bir dönemde bunu kullanmıştır, meseleyi taktirlerinize bırakıyorum."

"AK PARTİ HEM İÇ HEM DE DIŞ POLİTİKADA ÇÖKTÜ"

AK Parti'nin hem iç hem de dış politikada çöktüğünü savunan Özkes, "12 Eylül’ün 28 Şubat’ın ürünü olan AKP zihniyeti, AKP iktidarı aslına rücu etti ve sokağa çıkma yasağı getirdi. Yaşananlar ortadadır. AKP ülkeyi yönetememektedir. Tüm vatandaşlarımızdan sakin olmalarını ve sağduyulu olmalarını diliyorum." şeklinde konuştu.