BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İhlas Koleji seminerleri başladı

Aldığı başarılarla adından sıkça söz ettiren İhlas Kolejinde, 2010-2011 Hizmet İçi Eğitim Seminerleri başladı

Abone ol

Geçtiğimiz eğitim öğretim yıllarında almış olduğu başarılarla adından sıkça söz ettiren İhlas Kolejinde, 2010-2011 Hizmet İçi Eğitim Seminerleri başladı.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü konferans salonunda başlayan seminer, okulun tanıtım filminin gösterimiyle başlandı. Tanıtım filminin ardından İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç Hizmet İçi Eğitim Seminerlerinin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Koç, çok değerli bir eğitimci olan Dr. Enver Ören beyefendinin Türk Milli Eğitimine, en üst seviyelerde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden İhlas Kolejlerini armağan ettiğini söyledi.

“İhlas Koleji olarak gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi göz ardı etmeden çağın getirdiği bütün imkanları kullanarak dünya standartlarında eğitim vermeyi misyon edindik.” diyen Koç ayrıca İhlas Kolejinin Türkiye’deki eğitim kurumları arasında en iyi imkanlarla donatılmış okullardan biri olduğunun da altını çizdi.

Bir eğitim kurumunun misyonu, vizyonu, donanımı ve eğitim kadrosunun zenginliğiyle beklentilere cevap verebileceğini kaydeden Koç, 'Okullarımızın fiziki yapıları tamamen eğitim ve öğretim hedefli yapılmıştır. Dünya standartlarında sosyal tesislerimiz, açık ve kapalı spor salonlarımız, konferans salonlarımız mevcut. Sosyal tesislerin imkanlarından sonuna kadar faydalanabilen öğrenciler, fiziksel olarak rahatlayıp derslerine kanalize olabiliyor. Modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, milletimizin milli-manevi değerlerine sahip, özgüveni yerinde ve başarılı bir gençlik yetiştirmek, okulumuzun şaşmaz hedefidir' diye konuştu.

İhlas Eğitim Kurumunda görev yapan öğretmenlere seslenen Koç, Türkiye’nin en iyi eğitim kadrosuyla çalıştıklarını söyledi. Öğretmenliğin en şerefli meslek olduğuna dikkat çeken Koç, “Öğretmenler toplumun önderidir. Topluma yön verir.”dedi. İhlas Kolejinde öğretmenlik yapmanın zor olduğuna da vurgu yapan Koç, iyi bir öğretmen olabilmenin çok önemli bir yönünün bol bol okumak olduğunu belirtti.

Alınan başarılarla eğitimde çıtayı yukarılara taşıdıklarını söyleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, 2007 ve 2008 OKS ve Özel Okullar Sınavı Türkiye Birinciliği, 2006 ve 2007 ÖSS Türkiye Birinciliği, 2007 Yabancı Dil Sınavında Türkiye İkinciliği ve bu sene de 5 öğrencinin SBS’de 500 tam puan aldığını, LYS’de de bir öğrencinin Yabancı Dil Sınavında bütün sorulara doğru cevap verdiğini söyledi. Bu sene yapılan LYS sınavlarına da değinen Hami Koç, İhlas Koleji’nin geçtiğimiz yıl yakalamış olduğu %100’lük yerleştirme başarısına bu yıl da ulaşacağına inandığını söyledi. İhlas Koleji’nde okuyan bir öğrencinin sorumluluklarını yerine getirdiği takdirde mutlaka başarıya ulaşacağını belirten Koç, “ Amacımız İhlas Kolejlerinde okuyarak üniversiteye hazırlanan bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu bütün materyalleri ve destek sağlayarak hedefindeki üniversiteyi kazanmasını sağlamaktır.”dedi.

Konuşmasının sonunda okullar açılana kadar öğretmenlere verilen seminerlerin devam edeceğini söyleyen Hami Koç, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Koç konuşmasının ardından İhlas Kolejinde 10 yıllık hizmet süresini bu yıl dolduran toplam 38 öğretmen ve diğer çalışanlara plaketlerini verdi.