BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İğne deliğinden uçak geçti

Gökyüzünün Formula 1'i olarak bilinen Red Bull Air Race, Haliç'te geçen yıl olduğu gibi yine nefesleri kesti.

Abone ol

Gökyüzünün Formula 1'i olarak bilinen Red Bull Air Race, Haliç'te geçen yıl olduğu gibi yine nefesleri kesti. 2 milyona yakın İstanbullunun panayır havasında izlediği yarışta zafer ABD'li pilot Mangold'un oldu.

RED Bull Air Race World Series'in dün Haliç'te yapılan 4'üncü yarışı, tek motorlu 12 uçağın müthiş mücadelesine sahne oldu. Galata ve Atatürk köprüleri arasında kurulan 1.4 kilometrelik parkurda yapılan yarışta finale kadar kusursuz bir performans sergileyen Cobra Takımı'nın ABD'li pilotu Mike Mangold, İstanbul'daki ilk zaferine imza attı. Yarışta İngiliz Paul Bonhomme ikinci, geçen yılki İstanbul yarışının galibi Kirby Chambliss ise üçüncü oldu.

400 kilometreyi bulan hızlarda sergiledikleri akrobatik hareketlerle göz kamaştıran pilotlar, İstanbul'un tanıtımına da katkı sağladı. İki bin yabancı konuk ve toplam 392 basın mensubu da dev organizasyonu takip etti. 10 etaplı Red Bull Air Race'ın bir sonraki durağı 14-15 Temmuz'da İsviçre Inkerlaken olacak. Şampiyonada Bonhomme 20 puanla liderliğini korurken, İstanbul'da kazanan Mangold 19 puanla ikinci sırada yer alıyor.