BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  GÜNCEL

Iğdır saldırısı son durum kaç şehit var?

IĞDIR saldırısından gelen son dakika haberlere göre şehit sayısı artıyor. Iğdır saldırısında son haberlere göre 13 polisimiz şehit oldu. Iğdır saldırısında son bilgiler.

Abone ol

IĞDIR saldırısından arka arkaya gelen son dakika haberler Türkiye'yi bir kez daha yasa boğdu. Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda son bilgilere göre şehit sayımız 13, yaralı polis sayısı ise 2 olarak bildirildi.
igdir-son-dakika-haberleri-sehit-polis-sayisi-kac.jpg
Sabah saatlerinde il merkezinden Nahçıvan sınırındaki Dilucu Sınır Kapısına görevli polisleri taşıyan aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı infilak etti. Ardından çıkan çatışmadan arka arkaya son dakika haberler geldi. İlk anda şehit sayısının 12 olduğu duyuruldu. Ancak hastaneye kaldırılan yaralı polislerden de kötü haberler gelince şehit sayısı 13'e yükseldi.

1 TONLUK BOMBA PATLATILDI
13 polisi şehit eden saldırıda yaklaşık bin ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak ettiği bildirildi.

IĞDIR ŞEHİTLERİNİN KİMLİKLERİ
Iğdır'daki şehitlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu. İHA haber ajansı tarafından geçilen isimler şöyle; 

Bşk. Mehmet Parlak (Kahramanmaraş) 

Bşk. Yusuf YELKENCİ - (Zonguldak)

P.M. Fehmi ŞAHİN - (Aydın - Nazilli)
P.M. Ali KOÇ - (Ankara)

P.M. Haluk VARLI - (Van)
P.M. Burak ZOR - (Gümüşhane)

P.M. Yalçın TALIK - (Osmaniye)
P.M. Yaşar DOĞANCAY - (Bolu)

P.M. Hasan ESER - (Denizli)
P.M. İbrahim DERİNDERE - (Adana)

P.M. Adem CAN KURTARAN - (Yozgat)
P.M. Bekir Serhat KAYA - (Yozgat)

IĞDIR YARALI POLİSLER
Mehmet ANCIN
İdris ŞAHİN
Müslüm DİKME
İsmail ORDU

ŞEHİDİN ACI HABERİ ULAŞTI
Iğdır 'daki bombalı saldırıda şehit düşen Başkomiser Mehmet Parlak'ın (32), Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki baba evinde yas var. Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve İlçe Emniyet Müdürü Sebahattin Poçulu, şehadet haberini, şehidin Harbiye Mahallesi'nde ikamet eden babası Ahmet ve annesi Hatice Parlak'a verdi. 

Metanetini koruduğu gözlenen baba Parlak, "Vatan sağ olsun, sebep olanlar daha beter olsun" diye konuştu. Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi, acı haberi alan komşuları ve yakınları Ahmet ve Hatice Parlak çiftine taziyelerini iletti. Bu arada şehidin öğretmen olan eşinin İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.

ABDULLAH GÜL'ÜN YAKIN KORUMASI DA ŞEHİT OLDU
Iğdır'daki şehit polis memurundan birinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın koruması olduğu ortaya çıktı. Şehit Fehmi Şahin'i, Gül'ün çok sevdiği ve ismi ile hitap ettiği öğrenildi.
abdullah-gül-korumasi-igdir-şehidi.jpg
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de şehit düşen polislerden Fehmi Şahin'in uzun yıllar, koruma ekibinde, çok yakınında çalıştığını belirtti. Twitter'dan Şahin'in fotoğrafını paylaşan Gül, "Fehmi'yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, Emniyet Teşkilatımıza ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum." diyerek üzüntülerini dile getirdi.

SALDIRI NASIL YAŞANDI?

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden 13'ü şehit oldu.

Bu arada, Iğdır'daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi'ne geldi.

Bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyon ve şehitler ile yaralıların tahliye edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

AYNI YERDE İKİNCİ SALDIRI

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.