BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,95
ALTIN 2.475,81
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İdris Naim Şahin'e Bahçeli sahip çıktı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında görevden alınan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sahip çıktı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önce sinyal verdi sonra da, kabinedeki dört bakanını değiştirdi. İdris Naim Şahin'in yerine Muammer Güler İçişleri, Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik Kültür ve Turizm, Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı Milli Eğitim, Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanı oldu.

Bakanlar Kurulu'ndaki bu değişiklik bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in görevden alınmasını eleştirdi ve "Başbakan AKP'nin yüz akı bakanını kurban vermiştir" dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

ÖĞRETMENLER DAĞA MI ÇIKSIN?

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında atanamayan öğretmenler için hükümete yüklendi



HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

MHP BU REZİLLİKLERE ORTAK OLUR MU?

Başbakan'a ve AK Parti'ye son Kürt açılımıyla ilgili eleştiriler yönelten Bahçeli, 'Türk milleti İmralı canisine boşuna "bebek katili" dememiştir. Hangi birini yok sayalım. AKP affetse bile Allah ve vatansever affeder mi Drakulaları bağışlar mı? MHP bu rezilliklere ortak olur mu, göz yumar mı''. diyerek eleştirdi.

İMRALI'NIN İSTEĞİNE BOYUN EĞİLMİŞTİR

Asıl manidar olan Başbakan Erdoğan'ın bunları doğal karşılamasıdır. Bunlardan birisi de "Anadilde Savunma" yasasıdır. Değişiklik yapılarak Anadilde Savunma'nın yolu açılmıştır. Bu düzenleme anayasanın 3. maddesinde ifadesi bulunan hükme aykırıdır. AKP anayasanın hükmünü çiğnemiştir. Türkçe bilmeyenlerin savunma yapabilmelerinin herhangi bir engel olmadığı halde İmralı'nın isteğine boyun eğilmiştir.

İDRİS NAİM ŞAHİN KURBAN EDİLMİŞTİR

Bazı yanlış, eksik, kusurları olsa da görevini layıkıyla yaptığı halde AKP'nin yüz akı olan İdris Naim Şahin bu sürece kurban verilmiştir.  İşbaşı yapan bakan da bölücü değirmenine su taşıyacaktır. Hükümet bir avuç bölücünün oyuncağı hale gelmiştir. Bize yavru muhalefet diyen Başbakan'a tavsiyemiz, biraz izanı kaldıysa partisinin kimlerin yanaşması haline getirdiğini görmesidir. AKP, CHP, BDP, İmralı ortaklığı BOP kılavuzluğa nereye gidecekse gitsin, MHP kendisinden ödün vermeyecektir.