BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.387,19
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkandan şaşırtan AK Parti yorumu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümet üyeleriyle aralarında bir problem olmadığını açıkladı

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile sorun yaşadığı iddialarına değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümet üyeleriyle aralarında bir problem olmadığını, ''et tırnak gibi olduklarını'' söyledi.

Kocaoğlu, Basketbol Adamları Derneği'nce (BAD) düzenlenen ''BAD Geleneksel Basketbol Oskarları'' töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BİANLİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI HATIRLATILDI

Ulaştırma, Denizicilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Cumartesi günü İzmir'de yaptığı ''Konak Tüneli'nin Konak çıkışında kamulaştırılacak binalar için Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi olumsuz görüş bildirdi'' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, Yıldırım'ın konuşmasının bir bölümünü incelediğini ifade eden Kocaoğlu, başından beri Konak Tüneli'ne karşı çıkmadıklarını, yasal şartların uygun olduğu her türlü onayı verdiklerini söyledi. Kocaoğlu, bir engellemenin söz konusu olmadığını, Yıldırım'a yanlış bilgi verilmiş olabileceğini kaydetti.

Yıldırım'ın Buca tramvayı projesi için de ''nostalji tramvayı'' şeklinde değerlendirme yaptığını ifade eden Kocaoğlu, ''Birincisi nostalji tramvayı değil. İkincisi ben Buca tramvayından bahsetmedim. Benim konuştuğum Konak ve Karşıyaka tramvayına Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) verecek onayı. Binali Bey de çok iyi biliyor ki iki senedir DPT'den onay almak için Binali Bey'le uğraşıyoruz'' diye konuştu.

Kocaoğlu, Bakan Yıldırım'ın ''Buca tramvayından önce İzmir metrosunun tamamlanması gerektiği'' yönündeki açıklamasına ilişkin de şöyle konuştu:

''7 istasyonlu metroya başladık, 4 istasyonu bitirdik. Aliğağa-Menderes'e beraber başladık, bitirdik. Bitmeyen 3 metro istasyonu var. Böyle baktığınızda, Sayın Bakan bu konuların hepsini biliyor, belki birkaç konuda yanlış, eksik bilgi verilmiş olabilir. Bizim kimseyle, ne Sayın Bakanla, ne de diğer hükümet üyeleriyle bir problemiz var. Olması da mümkün değil. Et Tırnak gibiyiz. Biz de kentin önünün açılmasını istiyoruz.''

HÜKÜMETİ YARIŞA SOKTUK

Kocaoğlu, yağmur sonrası ''İzmir Venedik'e döndü'' benzetmelerinin yapıldığının belirtilmesi üzerine, ''yağmurda denizin şişmesiyle Kordon gibi yerlerde suyun alttan su teptiğini, bunun fizik kuralı olduğunu'' ifade ederek, ''İzmir'de yağmur sularından evini su basanlar oldu, ama bizim kentimizde diğer büyük kentlerimizde çekilen fotoğraf 10 senedir çekilmedi. Venedik'e benzeten meslektaşım, gazetede okudum, kendini tanımlamış, ona bakmak lazım'' dedi.

Bakan Yıldırım'ın, Ödemiş'teki hastane temel atma töreninde, ''yerel yönetimlerin hizmet üretmediği, şikayet ettiği, kendileri üretirken de o şikayet edenlerin ortada olmadıkları'' şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine de Kocaoğlu şunları kaydetti:

''Daha önceden hazırladığımız programımız vardı. Olmadığı zaman katılıyoruz. İzmir'e hizmet yapılmasından gurur duyuyoruz. 9 senedir de Sezar'ın hakkını Sezar'a veriyoruz, bangır bangır bağırıyoruz, teşekkür ediyoruz. Hizmeti kıskanmıyoruz. 2011 seçimlerine kadar Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir'e nasıl baktı hizmet yönünden, 2011 seçimleri arefesinden bugüne kadar nasıl baktı? Biz sekiz senede hükümeti bir rekabete, yarışa soktuk ve İzmir'e hizmet gelmeye başladı. Bu yeterli değil. Bu sene de bizim yaptığımız yatırımlar hükümetin yaptıklarından daha fazla.''