BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,51
ALTIN 2.376,25
HABER /  POLİTİKA

İdris Naim Şahin'den Uludere ve böcek iddiası

AK Parti'den istifa edip yeni parti kuran İdris Naim Şahin'den Uludere ve böcek olayıyla ilgili yeni iddilar geldi

Abone ol

Millet ve Adalet Partisi’nin (MİLAD) kurucuları arasında yer alan, eski İçişleri Bakanı ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkeyi yönetenlerle istihbarat örgütünün, kurumlara, siyasete ve vatandaşlara kumpas kurup operasyon yaptığı iddiasında bulunan Şahin, “Türkiye maalesef bir muhaberat devletine dönüşmüştür. İktidar ve istihbarat örgütü ortaklığında kurulan bu kirli tezgâhlar, milletimize ve demokrasimize ağır darbeler vurmaktadır” dedi.  ekran-resmi-2014-11-25-09.40.57.png

Şahin, bakanlığı döneminde yaşanan savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 35 kişinin hayatını kaybettiği Uludere ile delil olmadan bazı polisler ve bürokratların suçlandığı ‘böcek’ olayını örnek gösterdi. Uludere faciasında üst düzey bir MİT görevlisinin TSK’ya ısrarla “PKK’lı Bahoz Erdal sınırı geçiyor” diye bilgi verdiğini dile getirdi. Başbakanlık’ta ortaya çıkan böceğin de koyanlar tarafından bulunduğunu söyleyerek MİT’i işaret etti. MİT yöneticisi Basri Aktepe’nin, Başbakanlık müfettişlerine verdiği ifade ile TÜBİTAK’ın böcek raporunun bunu teyit ettiğini ileri sürdü. Şahin, büyük tartışmalara yol açan MİT-PKK arasındaki Oslo görüşmesi tutanaklarını da örgütün kasten sızdırdığını söyledi.

ULUDERE VE BÖCEK... 

Şahin, Uludere olayı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, böcek olayı ile de Emniyet’e kumpas kurulduğu iddiasında bulundu. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Şahin,şunları söyledi:

“Türkiye, maalesef ülkeyi yönetenlerle istihbarat örgütünün ortaklaşa kendi devlet kurumlarına, siyasete ve vatandaşlarına kumpaslar kurulan, siyaset kurumuna operasyon yapılan bir muhaberat devletine dönüşmüştür. İktidar ve istihbarat örgütü ortaklığında kurulan bu kirli tezgahlar, her şeyden önce milletimize ve demokrasimize ağır darbeler vurmaktadır. Adeta iktidar ve istihbarat teşkilatı, ülkemizi kumpaslar ve tezgahlar sarmalı içine hapsetmiştir.”