BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  POLİTİKA

İdris Bal'dan olay AK Parti iddiası

Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti'nin siyasi parti kurdurduğunu öne sürdü.

Abone ol

DGP Genel Başkanı İdris Bal, iktidarın kasıtlı olarak siyasi parti kurdurarak onları finansa ettiğini savunarak “Halka şunu dedirtmeye çalışıyor; ‘Bu particikler bir işe yaramaz. Mantar gibi her hafta bir parti kuruluyor. Bunlara güvenilmez. Dönelim, dolaşalım iktidara yani istikrara oy verelim’. İktidar tarafından particikler kurdurtuluyor. Finans ediliyor. İdris Bal çıkmasaydı diğerleri çıkacak mıydı?” dedi.

Bal ayrıca kendisinin uzun süredir birileri tarafından takip edildiğini öne sürdü.

NEDEN HER ADIMIMIZ TAKİP EDİYORSUNUZ?

Demokratik Gelişi Partisi Genel Başkanı İdris Bal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iktidarın muhalefet partileri ile alakalı a, b, c planlarının olduğunu, binde bir alternatif olabileceğini düşündüğü isimleri kendi saflarına aldığını belirtti.

İktidarın her fırsatta 'Partini kur da gel' söylemini hatırlatan Bal, “Biz de halkımıza karşı vebal olur düşüncesiyle çıktık. Siz misiniz çıkmak isteyen? Yeminle söylüyorum, o kadar çok şey yaptılar ki inanamazsınız. Çok uzun süredir her şeyim takip ediliyor. Yaptığım kahvaltılara polis yollandı, ifadeler alındı. İnsanlar yanımdan uzaklaştırılıyor. Önce ‘Seni çok seviyoruz, yiğit adam’ diyerek öpen, kucaklayanlar bir süre sonra telefonlarıma çıkmıyor. Neden? Müdahale ediliyor. Telefon ediliyor. Bazıları söyledi, telefon geliyor bunlara. Aynen gazete patronlarını aradıkları gibi. Tabiri caizse insanı gırtlaklarsınız ya, öyle bir el beni ve arkadaşlarımı finansal olarak çökertmeye çalışıyor. Kadro olarak yok etmeye çalışıyor. Yalnızlaştırmaya çalışıyor. ‘Bak olanlar kaçıyor, kimse yok yanında’ dedirtmeye çalışıyorlar. Ondan sonra da diyorlar ki ‘kur partini de gel’. Kurdum partimi ve geldim karşınıza. Siz de yiğit gibi davranın. Neden korkuyorsunuz? Neden her adımımız takip ediyorsunuz?” diye sordu.

İKTİDAR TARAFINDAN PARTİCİKLER KURDURTULUYOR İDDİASI

Parti Genel Merkezi’nin önünde sürekli duran bir minibüsten söz eden İdris Bal, genel merkez tutma konusunda Balgat’ta bir yeri kendilerinin tutmasına izin verilmediğini ancak aynı binanın bir başka partiye verildiğini anlattı. Bal, AK Partili bir milletvekilin Meclis’te yemek yerken yanına geldiğini ve “Sana selam vermek cesaret işidir. Bak, sana selam veriyorum” dediğini aktardı.

İdris Bal, son dönemde birçok partinin iktidar tarafından kasıtlı olarak kurdurulduğunu savunarak, “İktidar şu anda algı yönetimi yapıyor. Halka şunu dedirtmeye çalışıyor; ‘Bu particikler bir işe yaramaz. Mantar gibi her hafta bir parti kuruluyor. Bunlara güvenilmez. Dönelim, dolaşalım iktidara yani istikrara oy verelim’. Bu yönde bir kampanya yürütülüyor. İddia ediyorum; İktidar tarafından particikler kurdurtuluyor. Finans ediliyor. Böldürülüyor. İdris Bal çıkmasaydı diğerleri çıkacak mıydı? Neden İdris Bal’a bu kadar vurulurken diğerlerine yapmıyorsunuz? Neden İdris Bal’a parti binası verilmezken ertesi gün başkalarına veriliyor?” şeklinde konuştu.

dgb