BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  POLİTİKA

İdris Bal, Meclis'te Star gazetesini yırttı

Eski AK Parti Milletvekili İdris Bal, Başbakan Erdoğan'a suikast yapılacağını kendisinin bildiğini öne süren Star gazetesine yanıt verdi.

Abone ol

Dershanelerin kapatılması kararı üzerine geçen yıl AK Parti'den istifa eden Kütahya milletvekili İdris Bal'ın, 17 Aralık'tan 4 ay önce bir toplantıda Erdoğan'ı işaret ederek “Uluslararası güçler Erdoğan’ı uzaklaştıracak, gitmezse öldürülecek” dediği iddia edilmişti.

Star gazetesinin bugün sütunlarına taşıdığı iddiaya İdris Bal, Meclis'te bu gazeteyi yırtarak yanıt verdi.


SANA KİM SÖYLEDİ İDRİS EFENDİ?

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kendisiyle ilgili medyada bazı haberlerin yer aldığını belirten Bal, şöyle konuştu:

"Nedir bu haber? Star gazetesi havuzun, yandaşın gazetesi emriyle talimatla manşet atan gazete. ‘Sana Kim Söyledi İdris Efendi’ demiş ve altına bazı iddiaları sıralamış.

02185719642.jpg

ÇÖPE ATILMASI GEREKEN HASTALIKLI ZİHNİYET

Öncelikle ben bu gazeteye saygı duymuyorum. Havuz medyasına iradesini ipotek altına aldırmış medyaya ve siyasete saygı duymuyorum. Bu zihniyeti ve bu gazeteyi yırtıp çöpe atıyorum. İnşaallah bu zihniyeti milletimiz çöpe atacaktır. Çöpe atılması gereken hastalıklı bir zihniyettir bu. Çalışan medya emekçilerini asla çöpe atamam hepsine saygım var. Onlar rızıkları için çalışıyorlar. Onlar ciddi baskılar altında çalışıyorlar onları takdir ediyordu ama dik durmak lazım medyası, siyaseti , akademisiyle dik durmak gerekir. Bu günler geçer sonra mahcup olmamak lazım” dedi.

BANA TUZLUK DEDİLER

Gazete haberinin iftira içerdiğini ve kendisine paralel yapıya yakın, tuzluk nitelemelerine yer verildiğini belirten Bal, şöyle devam etti:

'PARALEL'İN ALLAH BELASINI VERSİN

“Hepsini iade ediyordum. Hepsini onlara ve onların yöneticilerine iade ediyorum ve canı gönülden diyorum ki, paralelin Allah belasını versin, bu milletin devletin yargınını altını oymaya çalışanların Allah belası versin. Hırsızların, arsızların yalancıların düzenbazların hem Allah hem de yargı belalarını ve hak ettiklerini versin. Paralel yapı ben buradayım diye haykırırken mahkemeleri varken vergi toplarken IŞİD’lileri tutuklarken uyuşturucu operasyonu yaparken sesi çıkmayanlar masun insanlara dönüp paralel diyorsa onlara yazıklar olsun onları hakka, halka ve yargıya havale ediyorum."

KUYRUKLU YALAN

Bugüne kadar onlarca basın açıklaması ve yüzlerce medyaya beyanatı olduğunu anlatan Bal, "Benim üslubumda asmak kesmek vurmak öldürmek yoktur. Orada ne deniyor 'Erdoğan öldürülebilir, kol kangren olmuş o kolu kesmek lazım.' Bunlar ne benim fikrimdir, ne benim üslubumdur bunlar kuyruklu yalandır, kuyruklu iftiradır, bunlar karalama kampanyasıdır. Zira ben bu kampanyaları ve baskıları birçok kez gördüm.

Daha AKP’nin vekili iken bu adamlar bana baskı yaptılar. Daha gençsin dediler. Geleceğin var dediler. Sus itaat et biat et dediler. İradenin üzerine ipotek koydur dediler. hayır dedim, hayır dedim ondan sonra konuşma dediler ben kimseden izin alarak konuşmam ben çocuk değilim irademin üzerine ipotek koydurmam dedim. Bunun karşısında ne yaptılar medyayı, medya patronlarını aradılar. Bunları uydurmuyorum patronların kendi söyledi bana. Yöneticilerini aradılar bu adamı çıkarmayın diye. Bunların demokrasi anlayışı budur. Bunların baskı anlayışı budur sonra kendileri disipline verdiler beni" açıklamasında bulundu.

İDDİALAR YALAN

İdris Bal, gazetede yer alan haberle ilgili kendisine yöneltilen iddiaların yalan olduğunu kaydederek, "Haberin gerçek dışı olduğu, iddia edildiği gibi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde konu ile ilgili hakkımda açılmış herhangi bir dosya olmadığından bellidir. Avukatım aracılığıyla gerekli adımları atıyorum her şeye rağmen bu ülkede bir yargının olması gerektiğine inanan bir insanım" dedi.

Şahsıyla ilgili bu tür iddiaları ortaya atanları kınayarak, ayıpladığını vurgulayan Bal, "Reddediyorum ve hukuki işlemleri yerine getiriyorum. İnsanlara diyorum ki biraz insan olun, biraz cesur olun biraz hakperest olun zamanın konjonktürün güçlüsüne yaranmak için bu kadar baş eğmeyin bu kadar bel kırmayın. Bel kıranlara, baş eğenlere yazıklar olsun hangi seviyede olurlarsa olsunlar. Siz beni ve benim gibi arkadaşları yanlızlaştırmaya çalıştıkça karalamaya çalıştıkça bilinki biz daha güçlü olacağız ve bilinki vatandaş kimin doğru söylediğini daha iyi görecek" şeklinde konuştu.

STAR GAZETESİNİ ÇÖPE ATTI

Basın toplantısının ardından Bal kendisiyle ilgili haber yapan gazeteyi çöpe atacağını söyledi. Gazeteyi ve zihniyeti çöpe attığını belirten Bal, "Tarihte bunu çöpe atacak ve bu zihniyeti hayırla değil üzülerek kaygı duyarak anacak" dedi. Bal kendisiyle ilgili haberin bulunduğu gazeteyi çöpe atarak toplantı salonundan ayrıldı.

44440.jpg