BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,69
ALTIN 2.407,19
HABER /  GÜNCEL

İddianame eksik bulundu

Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu...

Abone ol

Berkin Elvan’ın cenazesinden sonra Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında başına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu ile ilgili hazırlanan iddianame, ’eksik soruşturma’ gerekçesiyle savcıya iade edildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Burak Can Karamanoğlu cinayetine ilişkin soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından hazırlanan iddianameye ilişkin incelemesini tamamladı. Mahkeme ’eksik soruşturma’ gerekçesi ile iddianameyi savcılığa iade etti. Söz konusu iade gerekçesinde sanıklarla deliller arasındaki ilişkiye açıklık getirilmesini talep eden mahkeme, “Şüphelilere yüklenen suçu oluşturan olaylar mevcut delillerle ilişkilendirilerek açıklanmadı. Suçun sübutuna etkisi olacak mutlak delillere ilişkin eksik soruşturma yapıldı" gerekçesi ile iadesine hükmetti. Olay esnasında Burak Can Karamanoğlu’nu vuran silahın, şüpheliler Volkan G. ve Oğuz K. tarafından kullanıldığını, Karamanoğlu’nun kimin atışı ile vurulduğunun tespit edilemediğini belirten mahkeme, iki zanlının olay anıyla ilgili detaylı telefon incelemesinin yapılmasını talep etti. İddianamede Oğuz K.’nın “yasa dışı terör örgütü üyesi” olarak gösterildiği halde bu yönde bir delilin dosyada bulunmadığı ifade edildi.
Dosya, iddianameyi hazırlayan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan’a geri gönderildi. Savcı Bayhan ya mahkemenin kararına itiraz edecek, ya da belirtilen eksiklikler konusunda çalışma başlatacak. Savcı Bayhan iade kararına itiraz ederse dosya bir üst mahkeme sıfatı ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilecek. Böylece mahkeme, 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi ile ilgili hükmünü verecek.
(İHA)