BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdam cezası geliyor mu? Başbakan açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında Devlet Bahçeli'nin idam cezası için 'Ak Parti hazırsa biz de hazırız' teklifine olumlu yanıt verdi. Yıldırım 'sınırlandırımış bir düzenleme yapabiliriz' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Bini Yıldırım grup toplantısında gündemi değerlendirdi.Uzun zamandır konuşulan idam cezasıyla  ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım Bahçeli'nin idam cezası için 'Ak Parti hazırsa biz de hazırız' teklifine olumlu yanıt verdi. Yıldırım'ın konuşmasındna satırbaşları:

İDAM CEZASI GELİYOR MU?

İdam konusu Anayasal bir meseledir. Mutakabat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu bilinmelidir ki düzenleme geriye işlemeyecek.

CUMHURİYET'E OPERASYON AÇIKLAMASI

Bir gazetenin yöneticilerine ve gazetenin vakfına yönelik bazı ithamlar var. İthamlar, bu vakfın 2013 yılından beri bir iki grup arasında davalı olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı da bir şikayet söz konusu. Ağustos ayından beri tahkikat yapılıyor. Biri gazeteyi çıkaran vakfın yöneticilerin seçiminden dolayı, biri de teröre destek vermesi iddiasıyla yapılan tahkikat.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Başladılar 'Basın özgürlüğü elden gidiyor.' Basın özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız. Avrupalı dostlarımızla anlaşamadığımız konu bu. Terörle mücadelede attığımız adımlarda önümüze basın özgürlüğünü getiriyorlar. Avrupa Parlamentosu'nda birisi 'Bizim kırmızı çizgimiz' diyor. Senin çizgine bakmayız biz. Senin çizginin üstüne bir çizgi de biz çizeriz. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Siz bu kadar hassas olacağınıza, terör örgütünün reklamlarını parlamentoda yaparken kırmızı çizginiz neredeydi?

BUGÜN TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ

Milletimizin birliği, huzuru her zaman önceliğimiz oldu, olmaya devam edecek. Kaos siyasetinden medet umanlar AK Parti'nin sağduyulu tutumu sayesinde kaybetmeye mahkum oldu. Çıkarılan her krizin ardından kazanan millet oldu, demokrasi oldu. Bugün Türkiye düne göre daha güçlüdür. Ekonomi ile yatırımlarla, büyük projelerle daha güçlüyüz. Biz millete efendilik yapmaya değil, hizmet yapmaya geldik.Milletin bize duyduğu güven en büyük güç oldu.

BAZILARI ÇAMUR SİYASETİNE DEVAM EDEBİLİR

İstişare toplantımızdan gerekli yol haritalarını belirleyerek çıktık. Milletimizin bizden ne beklediğini gayet iyi biliyoruz. Başkaları çamur siyaseti yapmaya devam edebilir, AK Parti olarak biz millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Afyon'da sadece istişare toplantısı yapmadık, bol bol vatandaşlarımızla bir araya geldik, önerilerini aldık, dertlerini dinledik.

BAŞBAKAN GÜLDÜRDÜ

Konuşmasında Türkiye'nin gerçekleştirdiği dev projeleri değerlendiren Başbakan özellikle ulaşım alanında atılan adımlara dikkat çekti. Başbakan'ın sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

ELBET BİR GÜN KABUL EDECEK

Eşinin kendisini hala Ulaştırma Bakanı olarak gördüğünü vurgulayan Başbakan "Semiha Hanım diyor ki, 'Ben haberleri izlerken Başbakan haberleri ilgimi çekmiyor, Ulaştırma Bakanı haberleri ilgimi çekiyor.' Onun kafasında hala Ulaştırma Bakanı olarak duruyoruz, neyse elbet bir gün o da kabul edecek." dedi.