BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İçlerinde Kürt coşkusu taşıyan gazeteciler?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan üç gazeteciyle ilgili ilginç bir yorumda bulundu.

Abone ol

Habertürk yazarları Ece Temelkuran ile Amberin Zaman ve Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş "İçlerinde Kürt coşkusu yaşayan gazeteciler olarak nitelendirildi.

Bu nitelemeyi yapan isim Hürriyet yazarı Ahmet Hakan oldu. Hakan'ın bu üç yazarla ilgili ilginç yorumları şöyle oldu:

ECE TEMELKURAN: Bazen erkeksi, bazen hesaplaşıcı, bazen de aşın duygusala bağlayan bü coşku onunki... Hele 'Arkadaşı Sırrı seçilince... Hele sosyalist kalkışmanm 'ora'dan başlayacağının işareti ortaya çıkınca... Duygu yoğunlaşması arttı da arttı. Yazıyor da yazıyor: Manifesto niteliğinde, türkü tadında... 'Annesi ressam İzmirli kızın muazzam fedakârlığı' havasını, inceden yansıtmayı ihmal etmeden.

ASLI AYDINTAŞBAŞ: Tamam, içinde bir coşku var, bunu gizlemiyor da... Ama coşkusunu dengeleyecek melekeleri de var. Tam kendini kaptıracakken o melekeler giriyor devreye... Ve böylece bir duygu fışkırmasından çok ölçülü analizler çıkıyor ortaya... Şiirden çok makaleye yaslanması galiba bundan...

AMBERİN ZAMAN: En duygusalı... En merhametlisi... En şefkatlisi... Gerçi son günlerde içindeki 'Dersimli mazlum Kemal coşkusu' daha baskın bir hale geldi ama yine de bu durum yüreğinin derinliklerinde bir yerde hep bir 'Kürt coşkusu' taşımasına engel değil.