BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

İçişleri Bakanı'ndan Hürriyet'e mesaj

Geçici Seçim Hükümeti'nin İçişleri Bakanı Altınok, dün geceki Dağlıca saldırısına ilişkin Erdoğan haberi sebebiyle saldırıya uğrayan Hürriyet’e "Geçmiş olsun" mesajı verdi.

Abone ol

63. Hükümet'in İçişleri Bakanı Selami Altınok, Hürriyet’in İstanbul’daki merkezine yönelik dün gece düzenlenen saldırı için 'geçmiş olsun' dileklerini sundu

Hürriyet'te yer alan habere göre, Bakan Altınok, açıklamasında, “Konunun ne olduğu önemli değil. Hukuk devleti ilkelerinden ödün veremeyiz. Kimsenin kendi cezasını kendi vermeye hakkı yok” diye konuştu.

Hürriyet'e yapılan saldırı esnasıdna Dağlıca’daki terör saldırısıyla ilgili zirve toplantısında olan Bakan Altınok, zirveden hemen sonra İstanbul Valiliği ile de temasa geçerek gerekli bütün önlemlerin alınmasını istedi.

HÜRRİYET GAZETESİ'NİN TAŞLI SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜSÜ

ekran-resmi-2015-09-07-01.48.08.png

Bakan Altınok konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Asli görevimiz bu tür olaylar karşısında kamu güvenliğini sağlamaktır. Konunun ne olduğu önemli değil. Hukuk devleti ilkelerinden ödün veremeyiz. Kimsenin kendi cezasını kendi vermeye hakkı yok. Hukukun her şeyden önemli olması lazım. Elbette ki sizin görüşlerinizi beğenmeyebilirler, sizi sevmeyebilirler, silah ve şiddet olmadığı sürece protesto da edebilirler, ama hukukun verdiği haklara saygı göstermeleri lazım.”

HÜRRİYET SALDIRISININ ARKA PLANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV canlı yayınında yaptığı '400 vekil açıklaması' Hürriyet Gazetesi 'nin sitesine farklı bir yorumla yansıyınca ortalık karıştı. Bir grup gece yarısı Hürriyet Gazetesi 'ni bastı ve taşlı saldırıda bulundu.

Hürriyet Gazetesi Erdoğan'ın ATV kanalında 400 vekille ilgili soruya verdiği yanıtı twitter hesabından '400 vekil alınsaydı bunlar olmazdı' şeklinde sundu. Hürriyet Gazetesi'nin sitesinde yayınlanan haber tepkiler üzerine kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı. 

HÜRRİYET GAZETESİ TAŞLANDI

Hürriyet Gazetesi'nin haberi veriş şekline tepki gösteren yaklaşım 200 kişilik bir grup saat 23.15 sıralarında gazete binasını bastı. Göstericiler önce bahçe girişindeki bariyeri kırıp güvenliği aşarak binaya girmeye çalıştılar. 

ekran-resmi-2015-09-07-01.47.22.png

Bina girişindeki camlar ve döner kapı taş ve soplarla kırılırken, saldırganların içeri girmeleri bina güvenliği tarafından güçlükle önlendi. Olay sırasında bazı güvenlik görevlilerine taş isabet etti. Saldırganlar bir süre sonra polis ekiplerinin gelmesi üzerine bahçe dışına çıkarıldılar ancak dağılmadılar. Kalabalık Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atarak uzun süre kapı önünde bekledi.

HÜRRİYET GAZETESİ 'NİN OLAY YARATAN HABERİ

hürriyet-gazetesi-400-vekil-haberi.jpg