BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  POLİTİKA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'de konuştu Millet İttifakı'na yüklendi

İZMİR'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasından hemen önce telefonuna gelen fotoğrafı halka anlattı. 13 yaşındaki kızlara terör eğitimi verildiğini belirten Soylu, "Burnunuzdan getirmezsek namerdiz” dedi

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İzmir Tire’de seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi.

Türk bayraklarıyla kendisini dinleyen halka hitaben konuşan Bakan Soylu, konuşmasına başlamadan önce telefonuna fotoğraf geldiğini söyledi. Halka fotaoğrafa ilişkin bilgi veren Soylu şöyle konuştu:  “Elime fotoğraf geldi. 13 yaşındaki kızlara Kobani dedikleri yerde terör eğitimi verdiriyorlar. Ulan sizin burnunuzdan getirmezsek namerdiz. O çocukları bu işlere bulaştıranların burnundan getirmezsek namerdiz."

Terör mağduru çocukların PKK militanları tarafından taciz ve tacevüze uğradığında dikkat çeken Bakan Soylu, "Ailelerin yanına dönmelerine müsaade etmemek için neler yapıyorlar"dedi.

İnsansız Hava Araçları'na (İHA) özel yazılık yaptıklarını belirten Soylu, "Terör örgütü dağda yürümeyi boş verin kafasını çıkaramayacak. Bizim evlatlarımız onları kovalıyor onlar sıçan gibi kafalarını çıkaramıyor” ifadelerini kullandı.

İzmir'e PKK'yı bulaştırmayın
Konuşmasında HDP’ye yüklenen Soylu, şöyle devam etti:
"Pervin Buldan denilen o kadın yumuşak gözükür ama zehirli dili ile beraber, ‘bu seçimde 40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz’ diyor. 40 yıl önce PKK kuruldu. Bu ne demek, ‘ey bizimle beraber olanlar derdimiz seçim değil, bizim derdimiz PKK’nın ideolojisini buralara hakim kılmaktır’ diyor.

Suratında meymenet yok
Suratında meymenet olmayan HDP Eş Başkanı komünist sakallı adamı tanıyor musunuz? Dedi ki ‘Kürdistan’da biz kazanacağız diyor. ‘İstanbul, Ankara, İzmir, ‘Adana’da AKP’ye MHP’ye kaybettireceğiz’ dedi. ‘Verilen oylar Cizre’ye, Silopi’ye güç katacak’ dedi. ‘Biz yüzümüze maske taktık burada PKK ile, batıda CHP, Saadet, İYİ Parti ile mücadeledeyiz’ diyor yani. Ben lafı karnında taşıyan adam değilim. Katoda, Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Ağrı’da, Kars’ta, Tunceli’de o evlatlarımız niye mücadele ediyor; ezanın, bayrağın, namusun muhafazası için.

Onlar kolunu PKK'ya kaptırdı
Herkes o zaman HDP PKK desteklediği CHP’ye, İYİ Parti’ye oy versin. Güle güle hayırlı olsun.  CHP, İYİ Parti, Saadet kolunu PKK’ya kaptırmıştır. 24 Haziran’da yalvardık ‘bunları Meclise’ taşımayın’ diye. Kılıçdaroğlu bir oy HDP’ye verdin de ne oldu? İçişleri Bakanlığı bütçesinde ‘sizin askeriniz, jandarmanız Güney Doğu’da işgal askeri’ dedi. Bizim evlatlarımız işgal askeri mi? Adamın suratından her şey gitmiş oradan akıl veriyor. PKK’ya taşıyıcı annelik yaptılar. CHP’ye bu imkanı vermeyin. İzmir Büyükşehir ve Tire’yi de PKK’yı bulaştırmayın. Bu kadar açık ve net. Topu Erdoğan’ın eline verin de Kılıçdaroğlu’nun kalesine topu çaksın. Gol delisi yapalım onları."

Taşıyıcı anneliğe müsade etmeyin
Soylu, vatandaşlara da, “Belediyelerinize PKK’yı musallat etmeyin. Boynumuzu Kandil’in önünde eğik bırakmayın, Prensilvanya’daki haine güldürmeyin. Geçen seferki gibi olmaz; ayaklarını attılar mı bir daha çıkmazlar bunları iyi tanıyorum. PKK’ya taşıyıcı annelik yapmalarına müsaade etmeyin” ifadelerini kullandı.

Erdoğan müsaade etmedi
Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizi terörle, anarşi ile imtihan ettiler. Yıllardır bu ülkeye pusu kuruyorlar. Darbeler yaptılar. En son o Amerikan uşağı 15 Temmuz Darbesi'ni talimatla yaptırmaya çalıştılar. Durduklarını mı zannediyorsunuz. Irak kuzeyinde Kürt devleti kurdurmak istediler. Türkiye’nin içini karıştırmak istediler. Kafamızı karıncalandırmak istediler. Afrin’de ABD binlerce tır silah gönderdi. Anadolu’ya bizi sıkıştıracaklardı. Dün yapamadıklarını bugün başka yöntemlerle gerçekleştirmeye çalışacaklardı. Tayyip Erdoğan buna müsaade etmedi. Irak ve İran’la en zor zaman dilimimizde buna müsaade etmedik.”

Sana dört duvarı verdik
“Kandili kim idare ediyor?” diye soran Soylu, “Üç beş çakal mı yoksa okyanus ötesinden mi?  İzmir’de karşımızda olan cenahın en önemli unsurlarından biri ‘sırtımız PKK’ya PYD’ye, YPG’ye dayadım’ diyor. Sana dört duvar verdik ister o duvara, ister o duvara daya. Yanlış mı söyledim? Kaseti tekrar başa sardırmak istiyorlar. Onlara milletvekili demiyorum. Onlar terörün vekilidir. Vallahi de billahi de umrumda değil. Onlar siyasi parti değil terör örgütünün siyasi koludur.

Yürütürsem adam değiliz
Ne olacak? 15 tane ilde yürüyüş yapacaklarmış. ‘Yürütürsek adam değiliz lan’ dedim. Geçen gün HDP binasında oturup açlık grevi eylemi yapacaklarmış. Bir dakikada aldırdık. Öyle bir şey yok artık” dedi.