BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,75
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanı Soylu'dan flaş duyuru! Maket trafik aracından sonra...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yol kenarlarına maket trafik araçlarının yanı sıra maket trafik polisleri de koyulacağını duyurdu.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da bir otelde düzenlenen "Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı"na katıldı. Burada yaya öncelikli trafik konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren BakanSoylu, yol kenarlarına maket trafik araçlarının yanı sıra artık maket trafik polisleri de koyulacağını duyurdu. 

'MAKET TRAFİK POLİSLERİNE DE BAŞLAYACAĞIZ': 'Maket Trafik Araçları' ile ilgili vatandaşlar arasında ve sosyal medyada güzel espriler döndüğünü kaydeden Bakan Soylu, "Güzel de bir kabul gördüğünü ifade etmek isterim. Şimdi de inşallah maket trafik araçlarının yanı sıra maket trafik polislerine de başlayacağız. Geçen gün Anadolu'yu dolaşırken bir yerde gördüm, kendim de polis zannettim. İnanın o kadar güzel yapmışlar, o kadar güzel yerlere yerleştirmişler ki, hem uyarıcı, hem denetleyici, hem de kazaların azalmasında çok faydalı olan bir sonuç oluşturmuşlar" diye konuştu.

'YAYA ÖNCELİKLİ PROJE İÇİN DEVLET EYLEM YAPACAK': Bakan Soylu, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan bir düzenlemeyle, araç sürücülerinin bir görevli veya trafik işareti bulunmayan yerlerde, kavşak giriş çıkışlarında, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ve buradan geçmek üzere olan yaya varsa onlara ilk geçiş hakkını vermek zorunda olduğunu belirtti. Bu kurala aykırı davranış içinde bulunan sürücülere 488 lira para cezası uygulanacağı kaydeden Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Kanun 28 Ekim'de yürürlüğe girdi, yani hali hazırda geçerlidir. Bunun kamuoyuna etkin şekilde duyurulması, bu noktada bir bilinç oluşturulması için arkadaşlarımız güzel bir kampanya hazırlığı içindeler. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en önemli devlet eylemlerinden birisini gerçekleştireceğiz. Devlet eylem yapar mı? Evet, devlet önümüzdeki günlerde eylem yapacak. Gününü hazırladık. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içinde, bu yaya öncelikli trafik için devlet eylem yapacak. İnşallah bunu Türkiye'nin 81 vilayetinde, bütün ilçelerinde, bütün okullarının önlerinde, bütün meydanlarında, kavşaklarında gerçekleştireceğiz. Bu eylem insanlık adına, gelecek adına bir eylem olacak. İnşallah hiçbir ceza uygulamasına gerek kalmadan bu anlayışı, bu aile hep birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirecek, başaracak."

Yapılan konuşmanın ardından trafik polisleri için yeniden tasarlanan kıyafetlerin tanıtımı yapıldı. Bakan Soylu da yeni kıyafeti giydi.