BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

İçişleri Bakanı o valiyi inceleyecek

İçişleri Bakanı Güler'den Radikal muhabirini tehdit eden vali hakkında açıklama: "Derhal inceleyeceğim"

Abone ol

İçişleri Bakanı Muhammer Güler, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ali İsmail Korkmaz davasının il dışında görülmesi yönünde görüş belirtmesini haberleştiren Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz'a gönderdiği "Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin" ifadelerinin de yer aldığı e-posta'yı değerlendirdi.

Güler, olayla ilgili derhal gerekli incelemeyi yaptıracağını belirtirken, bu tür bir üslubu tasvip edilemeyeceğini de söyledi.

SAVUNAMAYIZ, ARAŞTIRACAĞIM

Derhal gerekli incelemeyi ve araştırmayı yaptıracağını vurgulayan Güler, "Burada eğer tehdit varsa, üslupta bir eksiklik varsa, valinin yapmaması gereken bir yaklaşım varsa, elbette bunu savunmayız, elbette ki gerekli ikazlarda bulunuruz. Ben görevlerin gerektirdiği üslubun ötesine geçen, amacını aşan ifadelerde bulunan kişi hangi görevde olursa olsun bunun yanında değilim. Bakın bunu açıkça söylüyorum. Bu zaten yapılmaması gereken bir konudur. Bakanlığımızın da görev anlayışına benim de sorumluluk anlayışımın çerçevesine uymayan bir şeydir. O nedenle de bunu inceleyeceğim, araştıracağım" diye konuştu.

VALİ: "BEN YAZMADIM AMA KATILIYORUM"

Tataristan'da bulunan Vali Tuna Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun'a yaptığı açıklamada "Gönderilen mail adresi bana ait. Ancak o maili bizzat ben yazmadım. Mailde yazılanların bir bölümüne katılıyorum. Doğru ifadeler. Söz konusu muhabir sürekli bir şeyleri çarpıtarak yanlış yönlendirmeler yapıyordu. Mail üzerinde de aynı şeyi yapmış. Dediğim gibi maili ben yazmadım. Yurt dışındayım. Eskişehir'e döndükten sonra inceleteceğim" dedi.


Vali'den muhabire ima dolu mektup

Eskişehir Valisi'nden Saymaz'a 'mektup': Oğlum İsmail yine rahat durmuyorsun! HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN>>

eskişehir-valisi.jpg