BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Yağmurlu havada Boğaz’ı yüzerek geçti

Arjantinli yüzücü Matias Ol,a "Dünyayı Birleştirmek" projesi kapsamında İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçti. Yağışlı havaya rağmen Kanlıca’da...

Abone ol

Arjantinli yüzücü Matias Ol,a "Dünyayı Birleştirmek" projesi kapsamında İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçti. Yağışlı havaya rağmen Kanlıca’dan Emirgan’a yüzmeyi başaran Arjantinli yüzücü, dünyaya da barış mesajı verdi.
Küçük yaşlarda astım hastalığı geçiren ve doktorunun tavsiyesi üzerine yüzme sporuna başlayan Matias Ola’nın İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçişi sırasında gemi trafiği durduruldu. Bu esnada Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait botlar, Ola’ya eşlik etti.
İstanbul’dan önce Bering ve Cebeli Tarık boğazlarını da yüzerek geçen Matias Ola, deniz suyunun çok akıntılı ve soğuk olduğunu vurgulayarak, "Diğer yerlerde geçişlerin hepsi birbirinden farklıydı. İstanbul’da akıntı beni biraz zorladı. Dünyadaki bütün boğazları yüzerek geçiyorum. Toplamda 8 boğazı yüzerek geçeceğim” dedi.
35,5 dakikalık yüzmenin ardından Emirgan İskelesi’ne vardığında büyük sevinç yaşayan Ola, Türk ve Arjantin bayraklarıyla poz verirken, kendisine ikram edilen çayla ısınmaya çalıştı.
(İHA)