BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.480,12
HABER /  DÜNYA

CHP’yi de topa tuttu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "CHP’nin paketle ilgili tek şikayeti ‘benden kopya çekti.’ Al birini vur ötekine. AK Parti ve CHP PKK’nı...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "CHP’nin paketle ilgili tek şikayeti ‘benden kopya çekti.’ Al birini vur ötekine. AK Parti ve CHP PKK’nın birer kopyaları haline gelmiş. PKK’nın yoldaşlığına savunan sözleriyle kendi siyasi tarzlarını sergiliyorlar" dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, demokratikleşme paketinden PKK’nın nasiplendiğini, vatandaşa hiçbir şey olmadığını söyleyen Oktay Vural, AK Parti’nin demokrasiyi bir paravan olarak kullandığını belirtti. AK Parti’nin ilk olarak demokrasinin ne olduğunu anlaması gerektiğini belirten Oktay Vural, “Bugün atılan her adım PKK’nın özgürlük alanını genişletiyor. Bu paket açıklandığı günden itibaren Başbakan Erdoğan suçluluk psikolojisini üzerinden atamamış görünüyor. Eleştirilere cevap vermek yerine RED ve inkar ile dışlama yoluna gidiyor. Bu eleştirileri unutturmak için sürekli başka konulara girmekte. Eleştirilerimizi sulandırmaya çalışmakta. Geldiğimiz nokta bu demokrasi paketinin özü PKK’nın siyasal taleplerinin önünü açmaktır. Erdoğan’ın baş çarkçı olduğu ve bir çark ustası olduğu açıktır. Doğadaki maddeler 3 halde değil, 4 halde bulunuyor artık, Erdoğan türü yeni çıktı. Cıva gibi girdiği her kabın şeklini alan Erdoğan siyasi artık Türkiye’ye zarar vermektedir” diye konuştu.

"BAŞBAKAN’A BÖYLE BİR ADIMI ATTIRAN KİM?"
Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bazı konuşmalarını gazetecilere izlettiren Oktay Vural, “Türkçe dışında resmi ve özel okullarda eğitimin önünü açmak bu milleti bölmektir’ dedin sen. Sen şimdi demokratikleşme paketi içinde anadilde eğitimin önünü açarken hangi bölünme evrakını imzaladın, hangi dayatma karşısında bunu yapıyorsun. Sayın Başbakan’a Türkiye’yi bölünmeye götürecek böyle bir adımı attıran kimdir, hangi silahtır. PKK ve dış güçlerin dayatmasıyla Erdoğan teslim alınmıştır. Türkiye’ye bölünmeye götürecek bir süreci başlattığı gayet açıktır. Okulumuzu, sınıfımızı, televizyonlarımızı, camilerimizi, bölgelerimizi, dilimizi ayırdıktan sonra nasıl tek millet halinde yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE İÇİNDE KÜRDİSTAN COĞRAFYASI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR”
Başbakan Erdoğan’ın muhalefeti susturmaya çalıştığını belirten Vural, “Çok muhalefetin değişmesini istiyorsan muhalefette kaldığın zaman nasıl bir muhalefet yapmak istediğini millete gösterirsin, o da yakında inşallah. ‘Seçim barajını biz mi getirdik ki, biz kaldıralım?’ diyor. Bu baraj ile ilgili adım atalım diyerek 3’lü alternatif sunuyorsun, sen neyi tercih ediyorsun? Andımızın kaldırılması, yer isimlerinin değiştirilmesi, ana dilde eğitimin önünün açılması Türkiye içinde Kürdistan coğrafyası oluşturmak amacını taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ-BDP-CHP BİRBİRLERİNİN KOPYASI”
Konuşmasında ana muhalefet partisi CHP’yi de eleştiren Vural, “Ana muhalefet partisinin duruşu da esef vericidir. CHP Genel Başkanı açıklama yaptı, bu açıklamada ana dilde eğitim ile ilgili bir görüşün yok mu, yer adlarının değiştirilmesi, andımızın kaldırılmasıyla ilgili bir görüşün yok mu? Kılıçdaroğlu demokratikleşme Paketi’ni mi anlattı, yoksa başka bir şey mi anlattı anlayan beri gelsin. Çok iyi bir marifetmiş gibi ‘paket önerilerimizin kötü bir kopyası’ diyor. Demek ki, AK Parti-BDP-CHP birbirlerinin kopyası. CHP’nin tek şikayeti ‘benden kopya çekti.’ Al birini vur ötekine, AK Parti ve CHP PKK’nın birer kopyaları haline gelmiş. PKK’nın yoldaşlığına savunan sözleriyle kendi siyasi tarzlarını sergiliyorlar” açıklamasında bulundu.

“HACI BEKTAŞ-I VELİ’NİN İSMİ SİZDEN SONRA MI GELİRDİ?”
Nevşehir Üniversitesine Hacı Bektaş-ı Veli isminin verilmesi konusuna değinen Vural, “Hacı Bektaş-ı Veli’nin ismini Nevşehir Üniversitesi’ne vermekle bir lütufta mı bulunduğunu sanıyorsun? Hacı Bektaş-ı Veli isminin bir üniversite adına konulmasını büyük bir adımı olarak değerlendiren zihniyet, bu milleti millet yapmanın değerini bilmeyen bir zihniyet ile yetiştiğini ortaya koymaktadır. Elini tutan mı vardı bugüne kadar niye bekledin? Her yere isim veriyorsunuz, sizden sonra mı gelirdi Hacı Bektaş-ı Veli’nin ismi? Hacı Bektaş-ı Veli’nin, bu tür büyük zatların isimlerinin böyle siyasi polemiklerin içinde değerlendirmesini büyük bir haksızlık olarak değerlendiriyorum” dedi.
(İHA)