BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.405,28
HABER /  DÜNYA

Seçim barajı sorusunu yanıtladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ilişkin, “Tavrımız açık. Biz 2011 yılında yüzde 10 barajıyla ilgili kanun teklifi vermişiz” dedi. <...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ilişkin, “Tavrımız açık. Biz 2011 yılında yüzde 10 barajıyla ilgili kanun teklifi vermişiz” dedi.
CHP’nin MYK toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tekin, bir gazetecinin “Genel Başkan dün ’seçim barajı yüzde 3’ dedi. Bir taraftan bakılınca CHP’nin önerileri ve AK Parti’nin önerileri birbirine paralel gibi görünüyor. Adalet Bakanı ’çok yakın bir zamanda paket meclise gelecek’ dedi. Paket meclise geldiğinde CHP’nin tavrı ne olur” sorusuna şu cevabı verdi:
“Demokrasiyi kirletmeyelim. Başbakan Erdoğan’ın demokrasi içeriğini iyi okuması gerekiyor. Demokrasinin birinci önceliği milletin kendi kaderini kendisinin tayin etmesi demektir. Bir demokrasi paketinde siyasi partiler yasası olmaz mı? 100 yaşındaki Evren ile hesaplaşmayı bırak, 12 Eylül döneminde parti hukukunun önünü kesmiş anti demokratik bir siyasi partiler yasasını hadi değiştirelim. Demokrasi önce siyasi partilerin mutfağında işlenir. Yüzde 3 ile ilgili niye itiraz ediyor. Evrensel ülkelerde hukuk demokrasisinin işlediği ülkelerde kurallar neyse aynı kuralları işletelim. Bizim yüzde 10 barajıyla ilgili vermiş olduğumuz kanun teklifi var. Bunun hayata geçirilmesi mücadelesine devam edeceğiz. Tavrımız açık. Biz 2011 yılında yüzde 10 barajıyla ilgili kanun teklifi vermişiz.”
(İHA)