BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  MEDYA

İbrahim Yattara eşi ve çocukları ile bambaşka karısı kimdir?

İbrahim Yattara kimdir Miss Poku dediği eşi ve çocukları hakkında hiç bilinmeyenler. Yattara aslen hangi ülkeden ve ne zaman Türk vatandaşı oldu.

Abone ol

Survivor adasındaki futbol yıldızı Yattara Türkçesi kadar sempatik tavırları ile de izleyiciden geçer not aldı. Peki kimdir Yattara karısı Aminata nasıl biri kaç çocukları var?

Kendisini 'Karadeniz fırtınası' olarak tanımlayan İbrahim Yattara, Trabzonspor ile hayatımıza girdi.

O Karadeniz halkını, karadeniz halkı da onu çok sevdi. Şimdi Survivor ile yeniden gündemde olan Yattara, İbrahim adını nasıl ve ne zaman aldı, nasıl Türk vatandaşı oldu? Gelin Yattara'yı biraz daha yakından tanıyalım. 

İBRAHİM YATTARA MISS POKU DEDİĞİ EŞİ KİMDİR?

14 kardeşi bulunan İbrahim Yattara aslında baba mesleğini yapıyor. Gine doğumlu olan Yattara'nın babası Salifou da eski bir futbolcu.

İbrahim Yattara eşi Aminata Pendessa ile çalkalantılarla geçen bir evliliğe sahip. Türkiye'deki futbol hayatı sırasında bir çok kez aldatma haberleri ile gündeme geldi. Sarsıntılara rağmen karısı ile barışan Yattara iki oğlu ile birlikte mutlu bir aile hayatına sahip.

İbrahim Yattara ile eşi Aminata'nın Salifou Junior ve Amadu Pokou adında iki çocuğu vardır. Çocuklarından büyük olan Trabzonspor altyapısında futbola başlayarak babasının izinden gitti.

YATTARA MÜSLÜMAN MI POKU LAKABI NEREDEN?

Türk vatandaşı olduğunda İbrahim adını alan Yattara Müslüman olduğunu açıkladı.

Yattara'nın Poku lakası ise estetik futbolundan dolayı, Gine'de takılmış. Ülkesinde eşini de Miss Poku diye çağırıyorlar.

YATTARA NASIL TÜRK OLDU TRABZONSPOR MACERASI?

Futbola da ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başlayan Yattara Athlético de Coléah'ta top koşturdu. 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaşan Yattara ile Türk izleyicisi Trabzonspor aracılığıyla tanıştı.

2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer olan Yattara 'Karadeniz fırtınası' lakabını aldı. O Trabzon'u, Trabzon taraftarı da onu çok sevdi.

Trabzonspor kariyerinde iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu. 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı olan Yattara kendisine bir Türkçe isim de seçti ve İbrahim adını aldı. 2013 yılında Belçika ikinci lig ekiplerinden La Louviere ile anlaşan Yattara 2015 yılında da futbolu bıraktı.